Citacions i Frases Cèlebres (Recopilatori – Homes i Dones)

  HOMES I DONES

 • Frase del Dia (Homes i Dones – 01)
  – “Em quedí tot sol amb ella, el vi com a únic tercer,
  mentre l’ala de la tenebra de la nit s’obria suaument.
  – Era una xicona que, si jo no fos devora d’ella, perdia jo ma vida.
  – Uai de tu! És que és pecat aquesta déria de viure?
  Jo, ella, la copa, el vi blanc i la foscor
  semblàvem terra, pluja, perla, or i atzabeja”
  (“Tawq al-hamâna/El collar de la coloma”, obra cimera de la literatura andalusí, Xàtiva, 1022, d’Abû Mwhâmmad ‘Alî ibn Ahmad ibn Sa’îd ibn Hazm al-Andalusí al-Zahirí, 994, Còrdova-1063, Huelva, poeta, historiador, jurisconsult, polígraf).
 • Frase del Dia (Homes i Dones – 02) – “Les dones volen homes mediocres, i els homes treballen de valent per tornar-se tan mediocres com sia possible” (Margaret Mead, 1901-1978, antropòloga nordamericana).
 • Frase del Dia (Homes i Dones – 03) – “El contuberni d’un home culte amb una dona d’escassa intel·ligència no enalaira mai la dona a l’altura de l’home i, en canvi, redueix aquest, moralment i intel·lectual, a l’exigu camp mental de la seva companya” (Alexandr Ivánovich Kuprin, 1870-1938, novel·lista rus).
 • Frase del Dia (Homes i Dones – 04) – “Convé de fer-se esperar de les dones. Mentre ens esperen evoquen tots els nostres defectes i encara ens n’atribueixen uns altres que ni tenim. Però, quant a les dones, és bo de posseir molts defectes, ja que no solen amar-nos per les nostres virtuts” (Pitigrilli [Dino Segre], 1893-1975, escriptor italià).
 • Frase del Dia (Homes i Dones – 05) – “Ai de l’home que vol actuar amb sinceritat en l’amor” (George Sand [Amadine Lucie Aurore Dupin], 1804-1876, novel·lista romàntica francesa, protofeminista, amant de Chopin).
 • Frase del Dia (Homes i Dones – 06) – “L’amor és una emoció -que es basa en una opinió de dones- que és impossible per als que han tingut qualsevol experiència amb elles” (Henry-Louis Mencken, 1880-1956, escriptor i editor nordamericà).
 • Frase del Dia (Homes i Dones – 07) – “Les dones podrien haver estat les companyes de l’home, però són les seves enemigues, sempre a punt de mentir, de dissimular, de ficar-se en intrigues i parladuries, de riure’s de la bona voluntat de l’home, d’enganyar-lo, d’unir-se en contra d’ell. I l’home, naturalment, se n’ha de defendre, ha de defensar el propi benestar” (Edmond Jaloux, 1878-1949, novel·lista i crític francés).
 • Frase del Dia (Homes i Dones – 08) – “Per a defraudar les dones, amb el decurs del temps, n’hi ha prou, en general, essent de qualsevol manera possible” (Noel Clarasó Serrat, 1905-1985, comediògraf català).
 • Frase del Dia (Homes i Dones – 09) – “No hi ha pitjor marit que el millor dels homes” (William Shakespeare, 1564-1616, dramaturg anglès).
 • Frase del Dia (Homes i Dones – 10) “Si haig de jutjar per la meva experiència, les dones no amollen llurs homes tan fàcilment. Tendeixen a donar-los turment tant temps com els és possible. No hi ha por que se n’estiguin d’aquest plaer posant fi al malestar de l’home” (William Somerset Maugham, 1874-1965, escriptor i espia anglès nat a França)
 • Frase del Dia (Homes i Dones – 11) – “Els físics devien ocupar-se de descobrir qualque procediment per a utilitzar les enormes existències d’energia amuntegades en dones desficioses, de temperament sanguini, que es consumen de manera generalment deplorable, en intervencions en els afers aliens, en escenes passionals, en el pensament i en la pràctica de l’amor i a fer talment nosa als homes que ni els deixen dedicar-se a la pròpia feina” (Aldous Leonard Huxley, 1894-1963, escriptor cec i pacifista anglès).
 • Frase del Dia (Homes i Dones – 12) – “Entre la dona i jo no hi ha un camp en comú on aclarir-nos. Ni ella pot volar en l’aire ni jo volar en l’aigua. Educar-la? Açò és impossible. Tota dona és ineducable. La pròpia més que l’aliena!” (Miguel de Unamuno, 1864-1936, escriptor basc mort confinat pels franquistes a les acaballes del 1936)
 • Frase del Dia (Homes i Dones – 13) – “La passió femenina és una selva fosca mai no explorada del tot, selva feta alhora de desinterès infinit i d’ímpetu gelós per la possessió exclusiva” (Gregorio Marañon, 1887-1960, metge i escriptor foraster)

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.