Citacions i Frases Cèlebres (Recopilatori – La Força Espiritual)

  LA FORÇA ESPIRITUAL

 • Frase del Dia (La Força Espiritual – 01) – “Si netejàssim judaisme i cristianisme del clericalisme, tindríem una religió que podria salvar el món de tot mal social. Devem fer tot allò possible pel triomf d’aquesta mena de fe”
  “Com més estudio la ciència, més crec en Déu”
  “La mística és la font de qualsevol ciència de debò”
  “L’experiència més bella que podem experimentar és el sentit del misteriós. És la font de la religió i de tot afany veritable en art i en tota la ciència. Aquell qui aquesta emoció li sia estranya, que ja no pot fer una pausa per a preguntar-se i restar extasiat en temor, em pareix -si no mort- almenys sí cec… Percebre que, darrere les experiències, s’amaga alguna cosa que és inabastable al nostre esperit -quelcom de bellesa i sublimitat que sols ens freguen de gaidó i a manera de pàl·lid reflexe- és religiositat. En aquest sentit jo sóc molt religiós”
  (Albert Einstein, el major científic del s. XX).
 • Frase del Dia (La Força Espiritual – 02) – “Si vols avançar un metre, has d’apuntar a l’infinit” (Joan Brossa, 1919-1998, innovador i imaginatiu poeta barceloní).
 • Frase del Dia (La Força Espiritual – 03) – “Apunta al cel i tindràs la terra d’afegit. Apunta a la terra i no arribaràs enlloc” (Clive Staples Lewis, 1898-1963, novel·lista cristià nordirlandès).
 • Frase del Dia (La Força Espiritual – 04) – “Quan tenia deu anys, m’agenollí una nit vora el meu llit i prometí a Déu que havia de dedicar ma vida a l’esforç per l’alliberament del meu país. He mantingut aqueixa promesa…Assumesc d’estar parlant a anglesos que valoren positivament llur pròpia llibertat, i que professen estar lluitant per la llibertat de Bèlgica i de Sèrbia. Penseu que també nosaltres ens estimem la llibertat i la desitgem. Fer-ne ús és més desitjable que cap altra cosa en el món. Si ara ens estronquen, renaixerem de bell nou, i renovellarem la nostra lluita. No podeu pas vèncer Irlanda, no podeu pas extingir la passió irlandesa per la llibertat; i si les nostres accions no han pas estat capaces d’atènyer-la, llavors nostres fills l’abastaran amb una gesta millor” (Pádraic Henry Pearse, 1879-1916, un dels afusellats pels anglesos per l’aixecament independentista del 1916 a Dublín).
 • Frase del Dia (La Força Espiritual – 05) – “Crist és la font més rica de força espiritual que es pot conèixer. És el més noble de qui vulga donar-ho tot sense demanar res. El Crist no pertany sols al cristianisme (=Cristiandat nominal), sinó al món sencer” (Mahatma Gandhi, el major independentista de tots els temps).
 • Frase del Dia (La Força Espiritual – 06) – “I el Crist? Fou un anarquista que triomfà. Fou l’únic” (André Malraux, 1901-1976, novel·lista francés)
 • Frase del Dia (La Força Espiritual – 07) – “L’únic sentit d’aquesta vida consisteix a ajudar a establir el regne de Déu” (Lleó Tolstoi)

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.