Progressia i Esquerres Políticament Correctes (01 – Hipocresia d’Esquerres)

PROGRESSIA I ESQUERRES POLÍTICAMENT CORRECTES

 • “Si hi ha alguna cosa que l’inconformista odia més que un conformista és un altre inconformista que no es conforma amb l’estil majoritari d’inconformisme” (Bill Vaughan).
 • “De vegades converso amb persones ben proveïdes de capacitat crítica, però que renuncien a l´exercici d´aquesta facultat de seguida que es tracta del seu grup, del seu partit. Es produeix una estranya obcecació que falseja del tot la crítica a què sotmeten els altres. Encara que sembli mentida, troben impecable l´actuació dels seus quan no ha menat, objectivament, a cap resultat positiu. Sembla que creguin que els errors dels altres asseguren automàticament els seus encerts.
 • Amb persones així es difícil dialogar-hi encara que comparteixis les seves idees, encara que persegueixis els mateixos objectius. ¿Com poden ser tan intractables sobre els camins que condueixen a la finalitat desitjada? Tinc la impressió que l´independentisme està ple de gent d´aquesta mena, dedicats al conreu d´una infal·libilitat que no ha d´envejar res al vicari de Roma, amb la diferència que l´hoste del Vaticà la reserva per a rares ocasions, mentre que aquests independentistes en fan un ús diari” (Manuel de Pedrolo, escriptor independentista català. “Darrers diaris inèdits”. Edicions 62).
 • “Tothom hi preferia un tipus de debat intel·lectual que no tenia aplicació en cap societat de les que jo coneixia. Tractaven de ser molt refinats, i ideaven polítiques i portaven oradors invitats; però no eren reals. Donaven la impressió que, en realitat, tant els feia allò que succeís fora de la Universitat, mentre tinguessin alguna cosa de què parlar. Hi havia més política de veritat en la “Societat de Música Popular” que no pas en cap dels partits” (“El preu de la meva ànima / The Price o f my Soul”, 1969, de Bernardette Devlin, *1947, líder socialista nordirlandesa).

HIPOCRESIA D’ESQUERRES

 • “Un coneixement petit dut a l’acció és infinidament més valuós que un de gran però va i ineficaç” (Jubran Khalil Jubran, 1883-1931, escriptor i artista libanès).

Els progres diuen que ajudar és paternalisme, més que res, perquè ells tenen el cor (=la llengua) a l’esquerra i la cartera a la dreta, mentre els qui ajuden de debò tenen la cartera més a l’esquerra encara que el cor (la llengua) no la solen tenir tan a l’esquerra com ells. Així els progres demostren el que són: l’esquerra barata de barra de bar.

 • “Agafem un nin malcriat i progre, que sia còmode i fàcil de dur (conformista en el fons) i, potser, tinguem l’ideal ètic que Fernando Savater expressa en «Etica para Amador»” (Gustavo Querejeta). “Si complien amb les petites regles podien infringir-ne les grans” (“1984”, novel·la escrita el 1948, Georges Orwell). “Creure és bell, però dur aqueixes creences a la pràctica és prova de fortalesa. Molts, en parlar, recorden el bram de la mar, malgrat que llurs vides són superficials i estantisses com les aigües podrides dels marjals” (Jubran Khalil Jubran).

Per a qualsevol dels més de 30.000 infants que moren cada dia de desnodriment al món, la fraseologia esquerrana i anarca contra “el paternalisme” dels qui intenten alimentar-los sols és feixisme i una excusa més per a l’Holocaust que estan patint. Aquests progres simplement els estan deixant morir, sense fer res concret més enllà de discursos autoexculpatoris acusant de tot al capitalisme.

 • “Jo odie la Humanitat, perquè crec que jo mateix en sóc dels millors, i sé com en sóc, de dolent” (Joseph Baretti).

El progressisme Políticament Correcte consisteix a oblidar els realment oprimits i reivindicar els menys oprimits o els “oprimits oficials” que no fan nosa al sistema i que queden decoratius.
Els progres catalanets solen venir de casa bona i tenen com recança de veure pobres, ells que van de marca i beuen vins exquisits per a bufar-se les nits de xirinola. Solució: que pagui l’Estat o la “Generositat” la tranquil·litat de llurs consciències recollint tota la misèria del món sencer i tots comunistes (dins un ordre, és a dir, ells en llur torre d’ivori) a fi que l’Estat solucioni els problemes sense haver-hi ells de despendre un euró. La caritat, que la faci l’Estat (socialista). Però…

 • “L’autèntic destructor de les llibertats de les persones és qui distribueix entre elles els incentius, els donatius i els beneficis” (Plutarc).

El feixisme (i l’opressió en general) és la terrorífica materialització en negatiu de l’horrible hipocresia i de la inconseqüència extrema, en algunes èpoques, dels qui es diuen progressistes i revolucionaris.

 • “El marxisme és l’opi dels intel·lectuals” (Edmund Wilson, 1895-1972, assagista estadounidenc).

La mesquinesa, l’estupidesa, etc., si bé abunden en la dreta no deixen tampoc d’existir, ni molt menys, entre gent que es diu esquerrana, que té la xerrameca bucal a l’esquerra i la bitlletera ben a la dreta. D’aquesta mena d’hipòcrites el nacionalisme català i l’extrema esquerra en va plens a vessar. Són pitjor que la dreta perquè despisten i corrompen vital i ideològicament les noves fornades de jovent.

 • “Acció: Decideix-te i surt a la tempesta del viure” (Dietrich Bonhöffer, 1906-1945, pastor evangèlic de l’Església antihitleriana, assassinat pels nazis).

– – – – – – ENLLAÇOS RELACIONATS – – – – – –

11 pensaments sobre “Progressia i Esquerres Políticament Correctes (01 – Hipocresia d’Esquerres)

 1. Retroenllaç: Progressia i Esquerres Polìticament Correctes (02 – Hedonisme Cap al Subjectivisme Nihilista) | Braços Oberts

 2. Retroenllaç: Progressia i Esquerres Polìticament Correctes (03 – Vicis, Virtuts i Ideologies Dreta-Esquerra) | Braços Oberts

 3. Retroenllaç: Progressia i Esquerres Polìticament Correctes (04 – Prejudicis i el Dogma de la “Correcció Política”) | Braços Oberts

 4. Retroenllaç: Progressia i Esquerres Polìticament Correctes (05 – Immigració i Multicultis) | Braços Oberts

 5. Retroenllaç: Progressia i Esquerres Polìticament Correctes (06 – Tercermundisme) | Braços Oberts

 6. Retroenllaç: Progressia i Esquerres Polìticament Correctes (07 – Antiamericanisme) | Braços Oberts

 7. Retroenllaç: Progressia i Esquerres Polìticament Correctes (08 – Feminisme i “Deconstrucció de Gènere”) | Braços Oberts

 8. Retroenllaç: Progressia i Esquerres Polìticament Correctes (09 – Antiglobalització i Utopisme) | Braços Oberts

 9. Retroenllaç: Progressia i Esquerres Polìticament Correctes (10 – La Religió) | Braços Oberts

 10. Retroenllaç: Decadència (Recopilatori) | Braços Oberts

 11. Retroenllaç: Ideologies (Recopilatori) | Braços Oberts

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.