Lideratge – Eficàcia, Funcionament, Contrasts (02 – Coordinació, Treballar en Equip, el Conjunt Superior a les Parts)

(Pot ser lliurement reproduït, si és en llengua GSGFGFSDG0002 catalana i sens afany de lucre).

COORDINACIÓ, TREBALLAR EN EQUIP, EL CONJUNT SUPERIOR A LES PARTS

 • “Ex pluribus unum / De ser molts, a fer-ne un” (Frase llatina, un dels primers lemes nacionals dels EUA, el 1782, proposat per l’artista suís Simitière).
 • “La natura treballa tot seguint un mètode basat en tothom per a un i un per a tothom” (Ralph Waldo Emerson, 1803-1882, polític i pensador estatunidenc).
 • “El millor líder és el que té el seny d’envoltar-se de persones ben preparades i la moderació de no interferir en la manera en què treballen” (Autor desconegut).
 • “Una vegada que tinguis un equip de gent preparada, intel·ligent i enèrgica, el següent pas és per motivar-los a ser creatius” (Akio Morita, 1921–1999, físic i empresari japonès, co-fundador de Sony).
 • “El lideratge guarda relació amb la feina en equip, amb la creació d’equips. Generalment els equips tenen líders, i els líders tendeixen a crear equips” (John Adair, *1934, pensador britànic, catedràtic de lideratge a la Universitat de Surrey, UK).
 • “Hi ha una més simple, una millor manera d’organitzar l’activitat humana. Ho he dit durant molts anys i he vist que és cert en molts llocs. Aquesta manera més simple se’ns mostra en la vida quotidiana, no pas la vida que veiem a les notícies amb les seves històries sense fi de dolor humà i horrors, sinó el que sentim quan experimentem una sensació d’harmonia profunda de la vida, la bellesa i el poder, de com ens sentim quan veiem que les persones s’ajuden entre si, quan et sents creatiu, quan sabem “tornar a marcar la diferència, quan la vida se sent útil” “Durant molts anys de treball a tot el món, he après que si ens organitzem de la mateixa manera que la resta de la vida ho fa, tot desplegant les habilitats que necessitem, ens tornem resistents, adaptables, conscients i creatius. Gaudim treballant junts. I els processos de la vida funcionen a tot arreu, sense importar la cultura, el grup o la persona, perquè es tracta de la dinàmica bàsica compartida per tots els éssers vius” (“Meg” J. Wheatley).
 • “A les organitzacions, el poder i l’energia reals es generen a través de relacions. Els models de les relacions i de les capacitats per a formar-los són més importants que les tasques, funcions, rols i posicions” (“Leadership and the New Science / Lideratge i la Nova Ciència” de Margaret “Meg” Wheatley, autora estatunidenca sobre conducta organitzacional, lideratge, canvis…).
 • “No diguis a la gent com fer les coses, els has de dir què han de fer i te’n sorprendrà l’enginy i els resultats de tot plegat” (George Smith Patton, 1885-1945, general nordamericà, important figura de la II Guerra Mundial).
 • “El meu objectiu no és ser un “líder molt complet”, sinó més aviat centrar-me en els dons únics que puc aportar, i després assegurar-me que els punts forts d’uns altres porten tot el necessari – incloent-hi les coses que n’he de menester – per la nostra feina…” (“Leadership from the inside out: Spirituality & organizational change”, 2004, de Wesley Granberg-Michaelson Wesley Granberg-Michaelson).
 • “Per administrar un sistema eficaçment, deus centrar-te en les interaccions de les parts en comptes de com funcionen per separat” (Russell Lincoln Ackoff, 1919-2009, teòric organitzacional estatunidenc i pioner i Professor emèrit de Ciència de l’administració).
 • “El lideratge ha de ser més participatiu que directiu, més efiaç que no pas representatiu” (Mary D. Poole).
  “Un bon líder dirigeix el camí cap al triomf i deixa que els seus seguidors facin servir llurs pròpies habilitats i coneixements per aconseguir-lo” (Carrie Ann T. Tajaran).
 • “Un organització preparada és aquella on els individus tenen el coneixement, l’habilitat, el desig i l’oportunitat de triomfar personalment en un camí que condueix a l’èxit de l’organització com a col·lectiu” (“Principle-centered Leadership” de Stephen R. Covey, *1932, de Utah, autor de best-sellers).
 • “La regla d’acció més important que totes les altres, consisteix a no fer res que algú altre pugui fer per tu” (Calvin Coolidge, 1872-1933, estadista estatunidenc).
 • “En el tracte ordinari veiem sovint laboriosos raonadors que condueixen el seu discurs amb certa aparença de rigor i exactitud, i que, guiats pel fil enganyós, van a parar a un solemne disbarat. Examinant la causa, notarem que això prové de no mirar l’objecte sinó per una cara. No els falta anàlisi; tan aviat com una cosa cau a les mans la descomponen, però tenen la desgràcia de descuidar algunes parts, i si pensen en totes, no recorden que s’han fet per estar unides, que estan destinades a tenir estretes relacions, i que si aquestes relacions són bandejades, el més gran prodigi s’esdevindrà una desgavellada monstruositat” (“El Criteri”, de Mn. Jaume-Llucià Balmes, 1810-1848, sacerdot i filòsof català).

– – – – – – ENLLAÇOS RELACIONATS – – – – – –

9 pensaments sobre “Lideratge – Eficàcia, Funcionament, Contrasts (02 – Coordinació, Treballar en Equip, el Conjunt Superior a les Parts)

 1. Retroenllaç: Lideratge (Recopilatori) | Braços Oberts

 2. Retroenllaç: Lideratge – Eficàcia, Funcionament, Contrasts (01 – Solucions) | Braços Oberts

 3. Retroenllaç: Lideratge – Eficàcia, Funcionament, Contrasts (03 – Persones, Objectius i Coses) | Braços Oberts

 4. Retroenllaç: Lideratge – Eficàcia, Funcionament, Contrasts (04 – Gestió, Administració i Caps Versus Lideratge) | Braços Oberts

 5. Retroenllaç: Lideratge – Eficàcia, Funcionament, Contrasts (05 – Coratge, Resistència) | Braços Oberts

 6. Retroenllaç: Lideratge – Eficàcia, Funcionament, Contrasts (06 – Exemplar, Inspirador i Reproductor) | Braços Oberts

 7. Retroenllaç: Lideratge – Eficàcia, Funcionament, Contrasts (07 – Alegria Contagiosa, Esperança, Entusiasme, Acceptació) | Braços Oberts

 8. Retroenllaç: Lideratge – Eficàcia, Funcionament, Contrasts (08 – No Avançar-se Massa a la Gent, Comprendre-la, Representar-la) | Braços Oberts

 9. Retroenllaç: Lideratge – Eficàcia, Funcionament, Contrasts (09 – Líders Polítics i Llurs Votants) | Braços Oberts

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.