Crisi Econòmica, Social, Política 1a Part (02 – La culpa i origen de les crisis és de…)

(Pot ser lliurement reproduït, si és en llengua GSGFGFSDG0002 catalana i sens afany de lucre).

LA CULPA I ORIGEN DE LES CRISIS ÉS DE…

 • “La creixent concentració de poder és l’origen de la nostra crisi econòmica i col·lectiva” (Noam Chomsky, *1928, filòsof, autor i activista polític estatunidenc).
 • “Ja en sabem prou com per començar a fer front a tots els grans problemes que ara estan amenaçant la vida humana i gran part de la resta de la vida a la terra. La nostra crisi no és una crisi de la informació, és una crisi de la decisió en la política i en l’acció” (George Wald. 1906-1997, científic estatunidenc).
 • “Com a molt, sols un 2-3% dels jugadors ja establerts avui en dia tenen entusiasme, serietat i rigor a l’hora de cercar la següent onada en el seu propi sector. Pagaran un alt preu per això” (Adrian J. Slywotzky, *1951, autor neoiorquí de temes econòmics).
 • “A Espanya no pot haver-hi llibertat perquè la llibertat porta a la disgregació…aquest problema del separatisme es mostra a la superfície de totes les crisis polítiques d´Espanya” (Mossèn Josep Armengou i Feliu, Berga 1910-1976, eclesiàstic i escriptor català independentista).
 • “Les vostres iniquitats han trastornat aquest ordre i els vostres pecats us han privat del benestar. Entre el meu poble hi ha malvats: estan a l’aguait, vigilant com caçadors d’ocells; paren les trampes i capturen homes. Igual que una gàbia plena d’ocells, així les seves cases són plenes d’engany; així s’engrandeixen i s’enriqueixen, s’engreixen i estan lluents. Han sobrepassat els límits de la maldat; no fan justícia a l’orfe, perquè prosperi el seu dret, ni sostenen la causa dels desvalguts” (Jeremies 5,25-28, profeta major, s. VII a. C.).
 • “Trob que les intitucions bancàries són més perilloses per a les nostres llibertats que no pas exèrcits sencers llests per al combat. Si el poble americà permet algun dia que els bancs privats controlen llur moneda, els bancs i totes les institucions que floriran al voltant dels bancs privaran la gent de tota possessió, primer a través de la inflacció, tot seguit per la recessió, fins al dia en què llurs fills es despertaran, sense casa i sense sostre, damunt la terra que llurs pares conqueriren” (1802, Thomas Jefferson, 1743-1826, independentista progressista i estadista nordamericà).
 • “Sempre que hi ha crisi financera, sempre és dels bancs que hi guanyen” (Sir Gordon Ying Sheung Wu, *1935, alt càrrec econòmic de Hong Kong).
 • “El Banc Mundial és el major culpable de la crisi de deute” (Susan George, *1935, filòsofa i analista política franco-estatunidenca).
 • “Aquesta crisi ha exposat uns problemes molt significatius en els sistemes financers dels Estats Units i altres economies importants. La innovació anà massa lluny front a l’avaluació dels riscs” (Timothy Franz Geithner, *1961, nat a N.Y., actual secretari del Tresor als USA).
 • “Amb una informació de tant de pes, la pregunta és: per què no hem estat capaços de fer més per evitar que la crisi del consum d’alcohol per menors d’edat? La resposta és: la indústria de l’alcohol” (Lucille Roybal-Allard, *1941, política demòcrata californiana).

SENEFA 005

             LUCILLE ROYBAL ALLARD                                           RYSZARD KAPUŚCIŃSKI

Crisi Econòmica, Social, Política 1a Part (02 - La culpa i origen de des crisesés de…) 01Crisi Econòmica, Social, Política 1a Part (02 - La culpa i origen de des crisesés de…) 02

SENEFA 005

 • “Quan entrem en una crisi? Quan apareixen qüestions que no tenen resposta” (Ryszard Kapuściński, 1932-2007, periodista, historiador i escriptor polonès).
 • “Presumim que seríem preparats per a la batalla en cas que una crisi se’ns presentàs, però la crisis no és alguna que se’ns ve damunt – simplement palesa el que som ja ara” (Oswald J. Chambers, 1874-1917, ministre i mestre protestant escocès).
 • “En l’actual crisi, el govern no és la solució al nostre problema, el govern és el problema” (Ronald Reagan, en l’oposició). “Jo crec amb tot el meu cor que estar al servei dels Estats Units significa estar-ho pel Déu que tant ha beneït la nostra terra. Hem menester de l’ajuda de Déu per a guiar la nostra nació a través de mars tempestuosos. Però no podem esperar que protegesca els Estats Units en una crisi si l’abandonem a l’entrada en el nostre viure diari” (Ronald Reagan, 1911-2004, 40è president nordamericà durant 1981-89).
 • “La guerra i el terrorisme a l’Orient Mitjà, la crisi de lideratge en molts dels països proveïdors de petroli en el món en vies de desenvolupament, la crisi de l’escalfament global – tots aquests problemes es troben clarament vinculats a l’energia” (Julia Scarlett Elizabeth Louis-Dreyfus, *1961, actriu neoiorquina).
 • “L’essència de la crisi en Àfrica és fonamentalment la pobresa extrema” (Jeffrey David Sachs, *1954, economista de Detroit, USA).
 • “Culpar els especuladors com a resposta a la crisi financera es remunta al menys al temps dels grecs. És gairebé sempre la resposta equivocada” (Lawrence Henry Summers, *1954, President de la Universitat de Harvard i economista estatunidenc del Consell de Barack Obama).
 • “Dante va dir una vegada que els llocs més calents de l’infern estan reservats per a aquells que en un període de crisi moral, mantenen la seva neutralitat” (John Fitzgerald Kennedy, 1917-1963, 35è president, 1961-63, d’EUA).
 • “M’agradaria dir als nostres amics americans, britànics i espanyols que la crisi d’Iraq no és un problema entre els Estats Units i França, sinó entre els qui volen anar cap a la lògica de la guerra i els qui prefereixen la de la comunitat internacional” (Dominique Marie François René Galouzeau de Villepin [Dominique de Villepin], *1953, Ministre d’Exterior francès, nat a Rabat).
 • “EUA experimenta una crisi de valors ideològiques i morals” (Vladimir Volfovitx Zhirinovski [Влади́мир Во́льфович Жирино́вский], *1946, militar i polític rus ultranacionalista).
 • “Hi ha una crisi de capital humà en el govern federal. No sols estem perdent les dècades de talent de funcionaris que es jubilen, sinó que no estem fent prou per crear i desplegar la pròxima generació de funcionaris públics” (Daniel Kahikina Akaka, * 1924, senador demòcrata de Hawai).

ENLLAÇOS RELACIONATS

6 pensaments sobre “Crisi Econòmica, Social, Política 1a Part (02 – La culpa i origen de les crisis és de…)

 1. Retroenllaç: Crisi (Recopilatori) | Braços Oberts

 2. Retroenllaç: Crisi Econòmica, Social, Política 1a Part (01 – Crisi Econòmico-Social) | Braços Oberts

 3. Retroenllaç: Crisi Econòmica, Social, Política 1a Part (03 – Crisis manipulades i “fabricades”) | Braços Oberts

 4. Retroenllaç: Crisi Econòmica, Social, Política 1a Part (05 – Coratge davant una crisi en negatiu) | Braços Oberts

 5. Retroenllaç: Crisi Econòmica, Social, Política 1a Part (06 – Com gestionar una crisi) | Braços Oberts

 6. Retroenllaç: Crisi Econòmica, Social, Política 1a Part (04 – Per on tirarà la crisi. Alternatives a la crisi) | Braços Oberts

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.