Per a malalts

PER A MALALTS

 • “I digué: Si escoltes atentament la veu de Jahveh el teu Déu, i fas el que és recte als seus ulls, i pares l’oïda als seus manaments, i guardes tots els seus estatuts, no posaré sobre tu cap malaltia d’aquelles que vaig posar sobre els egipcis, perquè jo, Jahveh, sóc el teu sanador” (Èxode 15:26).
 • “Ni que passe per vall d’ombra de mort, no tindré por de cap mal, perquè Tu m’acompanyaràs, la teua vara i la teua gaiata m’infondran alè” (Psalm 23:4).
 • “Vaig buscar el Senyor i Ell em va contestar i em va donar llibertat de les meues temors” (Psalm 34:4).
 • “Tasteu i veieu com és de bo el Senyor, afortunat l’home que en Ell busca protecció” (Psalm 34:8).
 • “Ell dóna força al cansat, i fa créixer l’energia de qui no té forces” (Isaïes 40:29).
 • “Els jòvens es fatiguen i es cansen, els valents no poden alenar i tomben a terra. Però els que esperen en Déu tindran nova força, alçaran el vol com les àguiles; correran i no es cansaran; caminaran i no es fatigaran” (Isaïes 40:30-31).
 • “Vos he refinat però no com a plata: vos he provat al forn del patiment” (Isaïes 48:16).
 • “Certament Ell es va endur les nostres malalties i va portar els nostres dolors; i el vam tindre per assotat, per ferit de Déu i abatut. Però Ell va ser ferit per les nostres transgressions, molgut pels nostrees pecats; el càstig de la pau nostra va anar damunt d’Ell, i per les seues ferides vam ser sanats” (Isaïes 53:4-5).
 • “Sana’m, Senyor, i seré ple de salut, salva’m i seré salvador” (Jeremies 17:14).
 • “Mira com els portaré sanitat i medecina: els sanaré i els faré conéixer gran pau i veritat” (Jeremies 33:6).

Per a malalts 02

 • “Sempre tinc present el Senyor;
  amb ell a la dreta, mai no cauré.
  El meu cor se n’alegra i en faig festa tot jo,
  fins el meu cos reposa confiat:
  no abandonaràs ma vida enmig dels morts,
  ni deixaràs caure a la fossa el qui t’estima.
  M’ensenyaràs el camí que duu a la vida:
  joia i festa a desdir davant la Teva Presència;
  al teu costat, delícies per sempre” (Psalm 16:8-11).
 • “Déu de justícia, Senyor,
  Déu de justícia, resplendeix!
  Aixeca’t, jutge de la terra,
  dóna als orgullosos la paga que es mereixen” (Psalm 94:1-2).
  “Com un pare s’apiada dels seus fills,
  el Senyor s’apiada dels fidels,
  perquè sap de quin fang ens va formar
  i es recorda que som pols” (Psalm 103:13-14).
 • “El Senyor detesta els càlculs perversos;
  les paraules bondadoses li plauen” (Proverbis 15:26).
 • “Li diu Jesús: -Jo sóc la resurrecció i la vida. Qui creu en mi, encara que mori, viurà; i tot aquell qui viu i creu en mi, no morirà mai més. ¿Ho creus, això? Ella li respon: -Sí, Senyor: jo crec que tu ets el Messies, el Fill de Déu, el qui havia de venir al món” (Joan 11:25-27).
 • “Si amb els llavis confesses que Jesús és el Senyor i creus en el teu cor que Déu l’ha ressuscitat d’entre els morts, et salvaràs” (Romans 10:9).
 • “Nosaltres, que creiem en aquell qui va ressuscitar d’entre els morts Jesús, Senyor nostre, lliurat a la mort per perdonar-nos els pecats i ressuscitat per fer-nos justos” (Romans 4:24-25).
 • “Si prediquem que Crist ha ressuscitat d’entre els morts, com és que alguns de vosaltres neguen la resurrecció dels morts?” (1ª Corintis 15:12) “Potser algú preguntarà: «I com ressusciten, els morts? Quina mena de cos tenen?» Tararot! Tu saps que allò que sembres no arriba a tenir vida si abans no ha mort. I allò que sembres no és el cos de la planta que ha de néixer, sinó tan sols un gra de blat o de qualsevol altra planta; i Déu li dóna el cos que més li plau, un cos divers per a cada mena de llavor. Tampoc els cossos no són tots iguals: el dels homes és d’una manera; el dels animals terrestres, d’una altra; el dels ocells, d’una altra; el dels peixos, d’una altra. Hi ha cossos celestials i cossos terrenals, però els del cel resplendeixen d’una manera, i els de la terra, d’una altra; la resplendor del sol és diferent de la resplendor de la lluna i diferent de la dels estels, ja que cap estel no resplendeix igual que l’altre. Amb la resurrecció dels morts passa una cosa semblant. Sembrem un cos corruptible, però en ressuscita un d’incorruptible” (1ª Corintis 15:35-42)

Per a malalts 01

 • “Engolirà per sempre la mort.
  El Senyor, Déu sobirà,
  eixugarà totes les llàgrimes
  i esborrarà arreu de la terra la humiliació del seu poble.
  El Senyor mateix ho afirma” (Isaïes 25:8).
 • “Quan aquest cos corruptible s’haurà revestit d’allò que és incorruptible i aquest cos mortal s’haurà revestit d’immortalitat, llavors es complirà allò que diu l’Escriptura: La victòria ha engolit la mort. Oh mort, on és la teva victòria? On és ara, oh mort, el teu fibló?” (1ª Corintis 15:54-55).
 • “Beneït sia el Déu i Pare de nostre Senyor Jesucrist, que pel seu gran amor ens ha engendrat de nou gràcies a la resurrecció de Jesucrist d’entre els morts. Ell ha volgut que tinguéssiu una esperança viva i que posseíssiu una heretat incorruptible, indestructible, immarcescible, reservada dalt al cel per a vosaltres” (1ª Pere 1:3-4).
 • “També alguns filòsofs epicuris i estoics conversaven amb ell. Alguns es preguntaven: -Què deu voler dir aquest xerraire? D’altres deien: -Sembla un predicador de divinitats estrangeres. Parlaven així perquè Pau els anunciava Jesús i la resurrecció” (Fets 17:18).
 • “El que jo reconec davant teu és que colc el Déu dels pares, seguint aquell Camí que ells anomenen secta; crec tot el que hi ha escrit en la Llei i en els Profetes, i tinc posada en Déu la mateixa esperança que ells tenen: que tant justos com injustos ressuscitaran” (Pau en referir-se als fariseus, a Fets 24:14-15).
 • “Els qui segueixen els desigs terrenals s’interessen per les coses terrenals; els qui segueixen els impulsos de l’Esperit s’interessen per les coses de l’Esperit. Els interessos terrenals porten a la mort, mentre que els de l’Esperit duen a la vida i a la pau. I és que els interessos terrenals porten a l’enemistat amb Déu, ja que no volen sotmetre’s a la seva llei ni s’hi podrien sotmetre. Per això els qui viuen d’acord amb els desigs terrenals no poden plaure a Déu” (Romans 8:5-8).
 • “La fi d’aquells serà la perdició, llur déu és el ventre, i posen la pròpia glòria en les parts vergonyoses. Tot el que aprecien són coses terrenals. Nosaltres, en canvi, tenim la nostra ciutadania al cel, i és d’allà que esperem el Salvador, Jesucrist, el Senyor. Ell transformarà el nostre pobre cos i el configurarà al seu cos gloriós, gràcies a aquella acció poderosa amb què ell sotmetrà a si mateix tot l’univers” (Filipencs 3:19-21).
 • “Però malgrat tot, Senyor, tu ets el nostre pare.
  Nosaltres som l’argila, i tu, el terrisser:
  tots som obra de les teves mans.
  No t’irritis, Senyor, fins a l’extrem,
  no recordis per sempre les nostres culpes.
  Mira’ns: tots nosaltres som el teu poble” (Isaïes 64:7-9a).

Un pensament sobre “Per a malalts

 1. Retroenllaç: Dolor i Addiccions (Recopilatori) | Braços Oberts

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.