Crisi Econòmica, Social, Política 1a Part (03 – Crisis manipulades i “fabricades”)

(Pot ser lliurement reproduït, si és en llengua GSGFGFSDG0002 catalana i sens afany de lucre).

CRISIS MANIPULADES I “FABRICADES”

 • “Els burgesos i els industrials alemanys paren atenció a la seva inflamada oratòria: per a ells Hitler promet, Hitler assolirà de desviar l’aversió del proletariat alemany per les classes que l’han dut a la derrota i al desastre econòmic” (Primo Michele Levi, 1919-1987, farmacèutic i escriptor juevo-italià, supervivent de l’Holocaust).

SENEFA 005
               PRIMO MICHELE LEVI                                                    JOHN LE CARRÉ
Crisi Econòmica, Social, Política 1a Part (03 - Crisis manipulades i “fabricades”) 02Crisi Econòmica, Social, Política 1a Part (03 - Crisis manipulades i “fabricades”) 01
SENEFA 005

 • “En cada zona de guerra on jo he estat, hi ha hagut una realitat i després hi ha hagut la percepció pública de les causes de la guerra. A cada crisi, els temes han estat molt més complexes que no del que el públic ha sabut informar-se” (John Le Carré [David John Moore Cornwell], *1931, novel·lista anglès).
 • “En política, res no passa per casualitat. Cada vegada que un esdeveniment sorgeix, podem estar segurs que va ser previst per ser dut a terme d’aquesta manera” Franklin D. Roosevelt President dels Estats Units (1933 a 1945).
 • “Però allò més important és que Enron no va ser la causa de la crisi de Califòrnia” (Kenneth Lee Lay, 1942-2006, empresari corrupte estatunidenc).
 • “Els republicans estan fabricant una crisi de la Seguretat Social que no existeix, per tal de desmantellar la Seguretat Social” (Diane Edith Watson, *1933, política estatunidenca).
 • “Estem davant d’una situació en què l’Administració, al meu entendre, està fabricant, una vegada més, una crisi. No hi ha crisi en el sistema de la Seguretat Social. El sistema no és a la vora de la fallida” (Paul Spyros Sarbanes [Παύλος Σπύρος Σαρμπάνης], *1933, senador demòcrata per Maryland).
 • “La millor manera de començar el bipartidisme real per fer més forts els Estats Units és treballar junts en les crisis reals que s’enfronta el nostre país, no per a la fabricació d’una crisi artificial que servesca per a una agenda d’interessos especials afora de les necessitats dels nordamericans” (John Forbes Kerry, *1943, senador demòcrata per Massachusetts i candidat presidencial).
 • “L’Administració de Bush afirma que hi ha una crisi de la Seguretat Social sols per distreure els nordamericans de les seves greus deficiències de gestió del pressupost federal” (Mark Brandt Dayton, *1947, senador per Minnesota).
 • “Els anys de la depressió econòmica han estat anys de reacció política, i és per això que la crisi econòmica ha generat una crisi de la pau mundial” (Arthur Henderson, 1863-1935, polític i sindicalista escocès).
 • “Per tant, si es consideràs que no hi havia pràcticament cap possibilitat d’èxit a través de les negociacions entre el Japó i EUA, la pressió militar i econòmica només obligaria Japó a entrar en una ulterior crisi si hom deixa que el temps passi en va” (Hideki Tōjō 1884 – 1948, general imperial i cap de govern japonès durant la 2ª Guerra Mundial).

ENLLAÇOS RELACIONATS

6 pensaments sobre “Crisi Econòmica, Social, Política 1a Part (03 – Crisis manipulades i “fabricades”)

 1. Retroenllaç: Crisi (Recopilatori) | Braços Oberts

 2. Retroenllaç: Crisi Econòmica, Social, Política 1a Part (01 – Crisi Econòmico-Social) | Braços Oberts

 3. Retroenllaç: Crisi Econòmica, Social, Política 1a Part (05 – Coratge davant una crisi en negatiu) | Braços Oberts

 4. Retroenllaç: Crisi Econòmica, Social, Política 1a Part (06 – Com gestionar una crisi) | Braços Oberts

 5. Retroenllaç: Crisi Econòmica, Social, Política 1a Part (02 – La culpa i origen de les crisis és de…) | Braços Oberts

 6. Retroenllaç: Crisi Econòmica, Social, Política 1a Part (04 – Per on tirarà la crisi. Alternatives a la crisi) | Braços Oberts

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.