Progressia i Esquerres Políticament Correctes (09 – Antiglobalització i Utopisme)

ANTIGLOBALITZACIÓ I UTOPISME

 • “Que poc que costa fer castells a l’aire i que n’és de car destruir-los” (François Mauriac, 1885-1970, novel·lista occità catòlic i progressista). “Un idealista és aquell qui, en descobrir que una rosa fa millor olor que una col, arriba a la conclusió que farà una sopa millor” (Henry-Louis Mencken, 1880-1956, escriptor i editor estadounidenc).

La política és una ciència exacta, no pas lírica. La poesia no és bona per a explicar ciències exactes, que requereixen sempre dades numèriques i sil·logismes sense doble sentit. I la política és ciència exacta perquè està molt estudiada tècnicament i en depenen molts milions d’eurons, i sobretot moltes vides. Naturalment, amb poesia no podem bastir més que eternes derrotes i resistències pansides. La poesia fora de context és jugar amb foc…i amb la sang del poble: és pura irresponsabilitat. Llavors és normal que la gent desconfiï dels qui actuïn així.
La política són fets consumats. No són pas somnis, no és ètica, no són cap xauxa ni utopies ni móns ideals que volem i exigim, ni allò que “deuria” o “podria” ser. La política és traça, interessos i força, no pas somnis insolvents.

 • “[Després del triomf del Comunisme]…aleshores, vindrà una pau pertot arreu de la terra” (Josif Stalin, 1879-1953, dictador soviètic de nació georgiana).

La suposada Arcàdia comunista en la terra per la via de la revolució armada i l’abolició futura de l’Estat és un bon exemple del pensament mític i mil·lenarista sota capa suposadament “racionalista”, “científica” i “moderna”.

 • “La frase dictadura del proletariat no té cap sentit. Es del mateix ordre que aquesta altra: l’omnipotència dels conductors d’òmnibus. És palès que si un conductor d’òmnibus fos oninipotent abandonava de seguida la seva professió” (Gilbert Keith Chesterton, 1874–1936, escriptor anglès).

Quan el futurisme social parla d’un món millor i d’un altre món millor possible, en parlar col·lectivament i en abstracte, tendeix a presuposar-ho com a imposició a la col·lectivitat. Dissortadament és així: teòricament, estan predicant el Bé –un concepte dissecat i boirós de Bé- per damunt la llibertat individual. El món millor no pot ser mai una abstracció, una il·lusió a la totalitat, sinó sols la suma dels amilloraments individuals reals, és a dir, de la llibertat de consciència per a fer el bé amb maduresa, en comptes d’autoexcusar-se en ens abstractes i lemes grandiloqüents de supostes bones intencions de gent que normalment té massa mandra per a fer el bé concret i real i una boca massa gran per a vomitar el sentiment de culpa per les injustícies mundials en forma de clixés de consum fàcil.

 • “La utopia, en el món d’avui, no pot ser altra cosa que…compartir tots austerament els recursos de la terra. I en aquest  “compartir” aconseguim allò que no ofereix el Primer Món: fraternitat, i amb aquesta, el sentit de la vida” (Jon Sobrino).

Entre allò horrible –dretes espanyoles- i allò impossible -utopies inconcretes i desgavellades- sempre triomfarà l’horrible. La política són fets consumats.

– – – – – – ENLLAÇOS RELACIONATS – – – – – –

11 pensaments sobre “Progressia i Esquerres Políticament Correctes (09 – Antiglobalització i Utopisme)

 1. Retroenllaç: Progressia i Esquerres Polìticament Correctes (01 – Hipocresia d’Esquerres) | Braços Oberts

 2. Retroenllaç: Progressia i Esquerres Polìticament Correctes (02 – Hedonisme Cap al Subjectivisme Nihilista) | Braços Oberts

 3. Retroenllaç: Progressia i Esquerres Polìticament Correctes (03 – Vicis, Virtuts i Ideologies Dreta-Esquerra) | Braços Oberts

 4. Retroenllaç: Progressia i Esquerres Polìticament Correctes (04 – Prejudicis i el Dogma de la “Correcció Política”) | Braços Oberts

 5. Retroenllaç: Progressia i Esquerres Polìticament Correctes (05 – Immigració i Multicultis) | Braços Oberts

 6. Retroenllaç: Progressia i Esquerres Polìticament Correctes (06 – Tercermundisme) | Braços Oberts

 7. Retroenllaç: Progressia i Esquerres Polìticament Correctes (07 – Antiamericanisme) | Braços Oberts

 8. Retroenllaç: Progressia i Esquerres Polìticament Correctes (08 – Feminisme i “Deconstrucció de Gènere”) | Braços Oberts

 9. Retroenllaç: Progressia i Esquerres Polìticament Correctes (10 – La Religió) | Braços Oberts

 10. Retroenllaç: Decadència (Recopilatori) | Braços Oberts

 11. Retroenllaç: Ideologies (Recopilatori) | Braços Oberts

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.