Lideratge – Líders Enganyosos o Perillosos (05 – Totalitaris, Dictadors)

(Pot ser lliurement reproduït, si és en llengua GSGFGFSDG0002 catalana i sens afany de lucre)

TOTALITARIS, DICTADORS

– Una volta la plebs gregària s’ha solidificat en un cert fanatisme, prejudici i racisme, un líder sens escrúpols, donada l’ocasió, la pot guiar a qualsevol bestiesa i genocidi. Per això els nacionalismes dels Estats, i particularment dels multinacionals discriminatoris que no donen plens drets a les nacions que han conquerit, sempre tendeixen al genocidi, adés físic, adés cultural.

 • “Perillosos són els grans homes dels quals la gent no se’n pot riure” (Giovanni Guareschi, 1908-1968, escriptor italià).
 • “Y tocándome el dominio absoluto de les reinos de Aragón y Valencia se añade ahora el de justo derecho de conquista que dellos han hecho últimamente mis armas” (Decret de Nova Planta del Consejo de Castilla, 29-6-1707, de (Felipe V, 1683-1746, rei genocida francès i primer Borbó espanyol).
 • “Els dictadors són els governants que sempre queden bé fins als últims deu minuts” (Jan Garrigue Masaryk, 1886–1948, diplomàtic i polític txec).
 • “Els sistemes mecanitzats altament controlats sols creen conductes robòtiques” (Margaret “Meg” Wheatley, autora estatunidenca sobre conducta organitzacional, lideratge, canvis…).
 • “Gairebé tots els homes poden suportar l’adversitat. Si realment vols provar el caràcter d’un home, dóna-li poder” (Abraham Lincoln, 1809-1865, 16è president EUA, republicà i antiesclavista).
 • “Després del poder, res no hi ha de tan excels com saber tenir domini en fer-ne ús” (Jean Paul [Johann Paul Friedrich Richter], 1763-1825, escriptor alemany).
 • “El govern del poble, pel poble i per al poble no pot dependre del comandament d’un home, per més gran que aquest sia” (Mahatma Gandhi, 1869-1948, independentista i místic indi).
 • “La diferència essencial entre un gran líder i un amo perillós és el vital ingredient del caràcter moral” (Cyril Levicki, estrateg global i millor venedor de llibres).
 • “Els dictadors es passegen amunt i avall pujats dalt dels tigres que no s’atreveixen a desmuntar. I els tigres comencen a estar famolencs” (Winston Churchill, 1874-1965, estadista conservador i imperialista, militar, maçó i assagista anglès).
 • “Totes les oligarquies del passat han perdut el poder perquè es tronaren estantisses o bé massa molles…En la nostra societat, els qui millor saben què està succeint són alhora els més alunyats de veure el món com és realment. En general, a major comprensió, major autoengany…Sols creuen en la conquesta del món els qui saben que és impossible. Aquest peculiar relligat d’elements oposats -coneixement amb ignorància, cinisme amb fanatisme- és un dels trets distintius de la societat oceànica…Així, el Partit refusa tots els principis…del moviment socialista, i pronuncia la condemna tot just en nom del socialisme…El Ministeri de la Pau s’ocupa de la guerra; el de la Veritat, de les mentides; el de l’Amor, de la tortura, i el de l’Abundància, de la fam…Són exercicis de doblepensar” (“1984”, novel·la escrita el 1948, Georges Orwell, pseudònim d’Eric Arthur Blair, 1903-1950, escriptor antitotalitari anglès i lluitador antifeixista a Catalunya).

– – – – – – ENLLAÇOS RELACIONATS – – – – – –

9 pensaments sobre “Lideratge – Líders Enganyosos o Perillosos (05 – Totalitaris, Dictadors)

 1. Retroenllaç: Lideratge (Recopilatori) | Braços Oberts

 2. Retroenllaç: Lideratge – Líders Enganyosos o Perillosos (01 – Genèric) | Braços Oberts

 3. Retroenllaç: Lideratge – Líders Enganyosos o Perillosos (02 – Els Dirigits, El Poble) | Braços Oberts

 4. Retroenllaç: Lideratge – Líders Enganyosos o Perillosos (03 – Les Aparences, Fer Teatre) | Braços Oberts

 5. Retroenllaç: Lideratge – Líders Enganyosos o Perillosos (04 – Malintencionats, Demagogs) | Braços Oberts

 6. Retroenllaç: Lideratge – Líders Enganyosos o Perillosos (06 – Nazifeixistes) | Braços Oberts

 7. Retroenllaç: Lideratge – Líders Enganyosos o Perillosos (07 – Comunistes) | Braços Oberts

 8. Retroenllaç: Lideratge – Líders Enganyosos o Perillosos (08 – Moderns, Secularistes) | Braços Oberts

 9. Retroenllaç: Lideratge – Líders Enganyosos o Perillosos (09 – Mal Estil de Lideratge: Voluntarisme Sense Seny, Sense Criteri ni Principis, Incompetents) | Braços Oberts

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.