Jesús, el “descartat”

Jesús, el “descartat” durant dos mil anys

Jesús ha estat l’home més singular i més fascinant i més discutit de totes les edats. No sols és el centre de la Bíblia, el llibre més venut del món, i més llegit des de fa molts segles; sinó que, sobre ell, s’han escrit més llibres i crítiques que sobre qualsevol altre home que haja mai viscut.
I total, qui era Jesús?… Era un jove de poble, de Galilea, una zona muntanyosa lluny de la capital religiosa, Jerusalem, i encara més lluny de la capital del tirànic Imperi Romà.
Qui era Jesús …? Era un fuster, fill d’un fuster i d’una dona de poble.

11.0

Un xocant terratrèmol de la Història de la Humanitat : Casual?
Allò fascinant, interessant, és que ni en aquella època ni en la present quan els de les llargues barbes del Sanedrí diuen: “Deixau-lo en pau, està tocat de l’ala…” i el van crucificar, ni ells van poder-lo deixar en pau.
Sempre rere d’ell, sempre enviant genteta a mirar que feia o què deia, per fer-li la traveta, a veure si queia dins els paranys que li posaven els redotors de la Llei Judaica… I tot això quan ja des d’un principi l’havien descartat…!
El van descartar en cada generació, com n’hi ha que el van acceptar de tot cor, en cada generació. S’han escrit llibres o rodat films sobre Jesús, de vegades per a desmitificar-lo o bé posar en entredit la bona o mala fe dels qui es diuen cristians. Perquè, als que ara es diuen cristians també la gent els exigeix, i els observa, cosa que s’entén.
Descartat mils de vegades, Jesús de Natzaret, des del principi… i només va tenir tres anys de ministeri públic, voltant viles i poblets com un predicador hippy, que dirien alguns… Era un pobre home que morí fa 2000 anys. Perquè, tanta fascinació? És interessant el saber per què.
I l’impacte, la influència d’aquest home, ha estat major que no la de qualsevol altra persona. Un impacte innegable en la història de l’home en el Planeta Terra. I només era un pobre artesà, un proletari de poble que va sortir per les comarques veïnes a predicar, vivint sense un treball fixe, sense cobrar cap subsidi de l’INEM.
El dia d’avui els experts et dirien que és segur que Jesús va viure fa 2000 anys a Palestina, sabut per documents bíblics i històrics.
Que va morir ajusticiat per la conxorxa de la jerarquia religiosa amb el Cèsar i la conveniència dels uns i dels altres.

Ressurrecció?
Quan els apòstols van afirmar, van escriure i van morir assegurant que Jesucrist el natzarè va ressuscitar d’entre els morts, havien sigut enganyadors o enganyats?
Tan difícil és una cosa com l’altra. Es impossible prendre per ressuscitat un home, tal com ho expliquen els evangelis… Per l’altre costat, la hipòtesi d’uns apòstols farsants és ben absurda. Resseguim-la, però, com en una novel•la policiaca. Imaginem els apòstols reunits després de la mort de Jesús i fent un complot per a dir que ha ressuscitat. Ataquen d’esta manera totes els potències polítiques i religioses i la creença comú dels hòmens. El cor dels hòmens és singularment inclinat a la lleugeresa, al canvi, a les promeses, als bens. Per poc que un d’ells se n’hagués desmentit per qualsevol d’aquests atractius del món, o bé per la presó, la tortura i la mort, estaven perduts. Molt clar ho devien tenir quan van resistir tots fent pinya, i sense caure en provocacions ni violències.

El cor nou
Jesús era molt pacient amb els simples i els ignorants; era com l’hivern que espera la primavera. Només no va tenir paciència amb els qui es van negar a la llum per viure dins la foscor; ni amb els que demanaven senyals del Cel, en comptes de sol·licitar-les, amb respecte, als seus propis cors.
Jesús va ser un caminant que va tornar en or pur el rovell que hi havia en multitud de cors, i que ha ensenyat a estimar els qui s’emmetzinen amb la malícia.
Amb això va dur consol i descansos tranquils. Abans de conèixer Jesús viu dins el cor, som gent cega, plens d’esperits de desfici. Erem morts.
Però, vet ací miracle: Ell ens ha donat nova vida.

Filosofia front a la salvació
Jesús va morir per ensenyar-nos a estimar.
Déu va permetre que l’enveja dels sacerdots hebreus i el joc oportunista de les conveniències de Pilat duguessin el seu fill a la mort injusta.
El cristianisme no és cap ètica ni cap filosofia. El cristianisme no pot ser cap ètica ni cap etiqueta, perquè si ho fos, resultarà una corfa buida i sense vida. El cristianisme sols té sentit quan és una bona notícia: “Crist va venir al món per salvar els pecadors”.
Però no tots els pecadors se salvaran. Els únics pecadors que són salvats per la mort de Jesús són els que es reconeixen pecadors i acudeixen, en la llum de la fe al cor, a Jesús.
Déu visita també els Països Catalans per mitjà de l’Esperit Sant. Ara és el moment oportú de salvació. Jesús toca la porta del teu pit, per entrar i transformar-te en vida.
Es un Déu de Vida, per a viure cada diada.

El temps fuig
El meu nom és TEMPS.
No he existit sempre, ni tampoc no existiré per sempre més.
Però ara estic ací, i tota la vida moderna viu als meus peus.
La gent m’espera, me temen. Però ningú no pot detíndre’m. Excepte Déu, que és l’eternitat, el no-temps. Ell em té de la seva mà, sota control i Ell em diu que la meva fi s’atansa.
Quan arribarà la meva desaparició, aleshores serà massa tard. Massa tard per a quina cosa?. Massa tard per a convertir-se, per a obtenir el perdó de Déu per Jesucrist, massa tard per a creure.
L’eternitat, un temps ja deturat, serà plena de remordiments i buida d’amor i d’esperances.
El meu nom és TEMPS, tinc pressa i sempre vaig avant, cap a la fi i duc amb mi l’eternitat.
On la passaràs tu?

“Qualsevol nació que vulgui assegurar la seva durada i demostrar el seu dret a l’existència ha de descansar damunt una base religiosa” (Otto von Bismarck-Schönhausen, 1815-1898, el Canceller de Ferro, artífex de la unitat i independència de la nació alemanya).

Ajuda Evangèlica dels Països Catalans

OWT

Un pensament sobre “Jesús, el “descartat”

  1. Retroenllaç: Cristianisme (Recopilatori) | Braços Oberts

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.