Crisi Econòmica, Social, Política 1a Part (04 – Per on tirarà la crisi. Alternatives a la crisi)

(Pot ser lliurement reproduït, si és en llengua GSGFGFSDG0002 catalana i sens afany de lucre).

PER ON TIRARÀ LA CRISI. ALTERNATIVES A LA CRISI

 • “Trob essencial per al nostre futur planetari el desplegament d’eines que puguin canviar la consciència que ha creat la crisi en la qual estem” (Stanislav Grof, *1931 a Praga, un dels fundadors del camp de la psicologia transpersonal).
 • “Una transformació interior radical i el sorgiment d’un nou nivell de consciència podria ser l’única veritable esperança que tenim en l’actual crisi mundial provocada pel predomini del paradigma mecanicista occidental” (Stanislav Grof, *1931, estudiós txec de l’LSD i un dels fundadors de la Psicologia transpersonal).
 • “Com a resultat d’això, maneres de sortir de la crisi estan essent intensament cercades a tots els nivells – però, tanmateix, són les maneres que tenen per objecte mantenir el control dels blancs sobre el país” (Joe Slovo, lituà de família jueva, 1926-1995, polític sudafricà, cap del PC sudafricà).
 • “Llei de Rudin: En una crisi que ens força a triar entre accions alternatives, la major part de la gent triarà la pitjor possible” (Autor desconegut).
 • “Molts dels canvis actuals no són pas independents entre si. No són pas fruit de l’atzar. Per ex., la fallida de la família nuclear, la crisi mundial de l’energia, la difusió de cultes i de la televisió per cable, l’augment de l’horari flexible i dels nous conjunts de beneficis marginals, l’aparició de moviments separatistes des de Quebec fins a Còrsega, potser semblin esdeveniments aïllats. Tanmateix, allò cert és exactament el contrari” (Introducció de “La Tercera Onada”, 1980, per Alvin Toffler, *1928, assagista científic nordamericà de Prospectiva)
 • “Crec fermament en el poble. Si hom li dóna la veritat, hom pot confiar per afrontar qualsevol crisi nacional. El punt més important és palesar els fets reals” (Abraham Lincoln, 1809-1865, 16è president EUA, republicà i antiesclavista).
 • “El racisme rau sempre per sota, però, en general, s’explota en aquests temps de crisi econòmica, i és difícil saber quan un llisca dins d’un altre” (Iris Shun-Ru Chang 1968–2004, historiador i periodista estatunidenc).
 • “L’Administració Bush i el Congrés han de deixar d’ignorar aquesta crisi del comerç internacional. Com més temps la ignorem, més llocs de treball nordamericans es mouran cap a l’estranger. És així de simple” (Byron Leslie Dorgan, *1942, Senador demòcrata per Dakota).
 • “Aquesta crisi no és simplement una versió més severa de l’habitual recessió del cicle econòmic, el descens típic en què les economies en última instància, s’ajusten i s’estabilitzen” (Timothy Franz Geithner, *1961, nat a N.Y., actual secretari del Tresor als USA)
 • “Potser hauríem de desenvolupar una bomba Crayola com la nostra pròxima arma secreta. Una arma de la felicitat. Una bomba de bellesa. I cada vegada que una crisi es desplegui, en llançarem una. Esclataria dalt en l’aire – suaument – i n’enviaria milers, milions, de bocins” (Robert Fulghum, *1937, autor estatunidenc).
 • “Llargs anys de tirania havien corromput el sentit moral del nostre poble, la revolució sols havia servit per armar més canyaret, i ni una sola de les idees democràtiques que els oradors predicaven als clubs, aconseguia penetrar en aquella joventut que encara era filla legítima i directa de la generació de “Pa i Toros”. Els qui abans anaven amb gran fervor a les processons o eren confrares del Rosari de l’Aurora, assistien ara als clubs, cantaven a plena veu als carrers els himnes que s’estilaven o bé organitzaven les manifestacions cíviques. Heus aquí tota la reforma que la revolució va aconseguir fer al poble espanyol” “El poble no coneixia ni tan sols d’oïda la vergonya política i quan encara repetia l’eco els seus crits de visca la Constitució! passava el full ràpidament per demanar a crits el triomf del rei net i la tornada dels feliços temps en què funcionava la Inquisició, els jesuïtes dirigien el govern i l’amo d’Espanya mostrava el sobrehumà talent que li havia donat Déu per presidir curses de braus” (Any 1823 a “L’Aranya Negra”, de Vicente Blasco Ibañez, 1867-1928, escriptor valencià republicà jacobí, fill d’aragonesos).

ENLLAÇOS RELACIONATS

6 pensaments sobre “Crisi Econòmica, Social, Política 1a Part (04 – Per on tirarà la crisi. Alternatives a la crisi)

 1. Retroenllaç: Crisi (Recopilatori) | Braços Oberts

 2. Retroenllaç: Crisi Econòmica, Social, Política 1a Part (01 – Crisi Econòmico-Social) | Braços Oberts

 3. Retroenllaç: Crisi Econòmica, Social, Política 1a Part (03 – Crisis manipulades i “fabricades”) | Braços Oberts

 4. Retroenllaç: Crisi Econòmica, Social, Política 1a Part (05 – Coratge davant una crisi en negatiu) | Braços Oberts

 5. Retroenllaç: Crisi Econòmica, Social, Política 1a Part (06 – Com gestionar una crisi) | Braços Oberts

 6. Retroenllaç: Crisi Econòmica, Social, Política 1a Part (02 – La culpa i origen de les crisis és de…) | Braços Oberts

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.