Problemes i solucions Part 1 Problemes (05 – Problemes i proves des d’una perspectiva espiritual)

(Pot ser lliurement reproduït, si és en llengua GSGFGFSDG0002 catalana i sens afany de lucre).

PROBLEMES I PROVES DES D’UNA PERSPECTIVA ESPIRITUAL

Problemes i solucions Part 1 Problemes (05 - Problemes i proves des d'una perspectiva espiritual)

 • “Hom ha d’acreditar-se
  Home, sense ser provat, hom no accedeix al paradís.
  Si vols entrar-hi, has de travessar el foc i l’espasa” (“Cherubinischer Wandersmann / El Pelegrí Querubínic”, 1:132, per Angelus Silesius [Johannes Scheffler], 1624–1677, poeta místic alemany nat a Breslau, Silèsia).
  “Els fills de Déu
  Perquè els fills de Déu no volen córrer amb llur propi impuls, són empesos per ell i pel seu Esperit” (“Cherubinischer Wandersmann / El Pelegrí Querubínic”, 301, per Angelus Silesius [Johannes Scheffler], 1624–1677, poeta místic alemany nat a Breslau, Silèsia).
 • “…patim proves i perills en els viatges, en els rius, per causa dels lladres, entre els nostres, a les ciutats, en la solitud i per part dels falsos germans” (2ª Lletra als Corintis 11:26-27, de l’apòstol Pau, de Filipos estant, ca. 57-58).
 • “He estat provat d’un costat i de l’altre, després he examinat la meva ànima en aquestes circumstàncies, he rebut ferides sens nombre de l’adversari i he rebut en secret grans ajuts” (Primera col·lecció, 74, d’Isaac de Nínive o el Siríac, s. VII).
 • “D’allò que estimes, Déu te n’ha fet unes vergues de flagel·lar. La prosperitat fa sofrir quan se’n va, la prova, quan ve. Tot són flagells, llevat de Déu” (“Meditacions” 82, de Guigó I, 1083-1137, prior de l’Orde de la Cartoixa).
 • “L’ànima provada en la tribulació s’assembla als rius que corren entre cingles i penyals, que tenen aigües més dolces i cristal·lines” (St. Vincenç de Pau / St. Vicenç de Paül, 1581-1660, clergue gascó fundador de dues ordes catòliques).
 • “Ans, tot així com lo cavaller qui ben guarnit entra en lo camp en què no batalla poc ni molt ni es en res no hi treballa, no aconsegueix negun guardó ni fama ni neguna novella corona per neguna proea ni aptea ni fortalea ni virtut que haja ensenyada, així l’home qui ab neguna de les damunt dites tribulacions no vol ni ha de fet negun contrast ni batalla, no cal esperar ni alegar en negun guardó que Déus li do per son treball ni per sa victòria” “…així al ver cristià és gran glòria que en totes parts on se gir se tròpia e es conega ésser estat tot colpejat e gavanyat e esvaït e bé macat per les contínues batalles que ha haüdes ab la carn e ab lo món e ab lo demoni; e ab totes les altres malícies e adversitats damus dites, qui totstemps, dins e defora, dessús e dejús, davant e darrera, lo tenen e l’han tengut assetjat, enrevironat e ocupat en batallar e en guerrejar sens negun repòs, nit e dia” (“Segon del Crestià”, 1382-1383, 2ª part de la 1ª Enciclopèdia catalana, de Francesc Eiximenis, ca. 1330-1409, monjo franciscà).
 • “Jesús va prometre als seus deixebles tres coses: que no tindrien gens ni mica de por, que serien absurdament feliços i que es ficarien en problemes” (Russell W. Maltby).
 • “Ningú no arriba al paradís amb els ulls secs” (Thomas Adams, ¿escriptor protestant anglès?).
 • “Vet ací, llavors, el problema real de la nostra negligència. Fallem en la nostra obligació d’estudiar la Paraula de Déu no tant perquè és difícil d’entendre, no tant perquè sia ensopit, sinó perquè és treball. El nostre problema no és la manca d’intel·ligència o la manca de passió. El nostre problema és que som ganduls” (Robert Charles Sproul, *1939, teòleg calvinista nordamericà).
 • “Tu coneixes certament també la cançó d’Hugo Wolf: “De la nit al dia, de sobte es presenten l’alegria i el sofriment; però tots dos t’abandonen abans que no te n’adones i es dirigeixen al Senyor per comunicar com els has suportats” (5 abril 1943, “Notes des de la presó” nazi de Tegel, Dietrich Bonhöffer, 1906-1945, pastor i màrtir evangèlic de l’Església clandestina antihitleriana).
 • “Tots els patiments i mals que els homes sofreixen: els vicis, els delictes, l’ambició, la injustícia, l’opressió, l’esclavitud o la guerra, provenen del fet que menyspreen o negligeixen els preceptes continguts a la Bíblia…” (Noah Webster, 1758-1843, lexicògraf reformador i escriptor polític nordamericà).
 • “Tot just haver dirigit aquesta súplica al Salvador, va trobar la resposta en el seu cor. “No vulguis res per tu mateixa, no cerquis res, no envegis ningú; el futur t’ha de seguir essent desconegut, però cal que aquest futur et trobi rabent per a tot. Si a Déu plau provar-te amb els deures del matrimoni, que es faci la seva voluntat” (“Guerra i Pau”, 1866, novel·la de Lev N. Tolstoi, 1828-1910, escriptor rus).
 • “Per tot es posa el diable entremig” “On el diable no pot posar la pota, hi posa la cua” “On el diable posa la mà, senyal fondo hi deixarà” (Refrany català).
 • “Una de les eines més grans de Satanàs és l’orgull: fer que un home o una dona centri tanta atenció en si mateix que es torni insensible al seu Creador o amics. És causa de disgust, divorci, rebel·lia adolescent, endeutament familiar, i la majoria dels altres problemes amb què ens encarem” (Informe de Conferència, 4·1979, d’Ezra Taft Benson, 1899-1994, dirigent eclesiàstic nordamericà).

—— ENLLAÇOS RELACIONATS ——

8 pensaments sobre “Problemes i solucions Part 1 Problemes (05 – Problemes i proves des d’una perspectiva espiritual)

 1. Retroenllaç: Estratègia i tàctica (Recopilatori) | Braços Oberts

 2. Retroenllaç: Psicologia (Recopilatori) | Braços Oberts

 3. Retroenllaç: Problemes i solucions Part 1 (01 – Problemes i proves) | Braços Oberts

 4. Retroenllaç: Problemes i solucions Part 1 (02 – Què és i utilitat dels problemes) | Braços Oberts

 5. Retroenllaç: Problemes i solucions Part 1 (03 – Ajuts als problemes) | Braços Oberts

 6. Retroenllaç: Problemes i solucions Part 1 Problemes (04 – Psicològicament) | Braços Oberts

 7. Retroenllaç: Problemes i solucions Part 1 Problemes (06 – Problemes nacionals o polítics) | Braços Oberts

 8. Retroenllaç: Problemes i solucions Part 1 Problemes (07 – Problemes familiars i d’amistats) | Braços Oberts

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.