Problemes i solucions Part 1 Problemes (06 – Problemes nacionals o polítics)

(Pot ser lliurement reproduït, si és en llengua GSGFGFSDG0002 catalana i sens afany de lucre).

PROBLEMES NACIONALS O POLÍTICS

– “Ajudar els oprimits, posar-se de llur part, és dur, també, perquè un oprimit és generalment un subdesenvolupat, una mica infrahumà, pleballa, amb més errades de diferents menes, entre les quals, sovint, l’orgull pudent, que és allò que més impedeix progressar. Per tant, qui ho faci, n’aprendrà molt perquè patirà molts problemes, tant de part dels opressors com dels oprimits”.

Problemes i solucions Part 1 Problemes (06 - Problemes nacionals o polítics)

 • “Una societat … s’enfronta en el decurs de la seva vida amb una sèrie de problemes” i que “la presentació de cada problema és una incitació a patir una prova” (D. C. Somervell, de l’obra “Study of History” d’Arnold Joseph Toynbee, 1889-1975,
  reformador i gran historiador anglès).
 • “En aquest país la gent que és desacomplexadament catalanista, independent dels grups de poder, sempre té problemes per assolir l’èxit, perquè el sistema no li ho posa fàcil. I en el cas que ho aconsegueixi, el sistema reacciona contra ell com si fos un microbi. Hi ha grups econòmics, mediàtics i polítics, formats de fa temps, que reaccionen amb rebuig quan detecten l’arribada d’un nouvingut que vol mantenir un alt nivell d’independència personal” (Alfons Godall, a la revista “El Temps” el 15·7·2008)
 • “De bon principi inspirarem compassió, potser sí, la que hem inspirat al forner de Les Illes. Al cap d’uns quants dies els embussarem als carrers, els crearem problemes enormes.“Foutez-nous la paix!” Tenen una tendència nacional a repetir aquesta expressió. No toleraran que els rebaixem el picon, que els pertorbem la digestió, que els trasbalsem la consciència…” (“Els vençuts”, 1955-1982, d’en Xavier Benguerel, 1905–1990, escriptor barceloní exiliat).
 • “Nosaltres que vam viure en camps de concentració podem recordar els homes que caminaven a través de les barraques aconhortant-ne uns altres, mentre els regalaven el darrer bocí de pa. En degueren ser pocs en nombre, però ofereixen la prova suficient que tot pot ser pres a un home excepte una cosa: la darrera de les llibertats humanes –triar la pròpia actitud en un conjunt donat de circumstàncies –triar la pròpia manera d’actuar” (Viktor Emil Frankl, 1905-1997, doctor i escriptor vienès represaliat pels nazis).
 • “Mentre una part del món minimitzava l’assumpte, una altra simpatitzava d’amagat amb el Moviment (nazi), tot trobant poc menys que la millor recepta per al benestar dels pobles i llur progrés pacífic; i una altra, en fi, no parava d’amollar expressions fortes, no tant contra el nacionalsocialisme com contra el poble alemany” (M. Penella de Silva, “El nombre 7”, llibre reportatge d’un periodista català republicà en Alemanya entre els anys ’20 i ’40).
 • “Si jo et dec una lliura, tinc un problema, però si te’n dec un milió, el problema és teu” (John Maynard Keynes, 1883-1946, economista anglès).
 • “Deixeu-me dir-vos amb tota franquesa que aquest negoci de ser rei no m’ha donat res personalment tret de maldecaps” (Mohammed Reza Pahlavi,1919-80, Xah d’Iran).
 • “El veritable problema del món és com impedir que rebenti” (Noam Chomsky, *1928, filòsof, autor i activista polític nordamericà).

—— ENLLAÇOS RELACIONATS ——

8 pensaments sobre “Problemes i solucions Part 1 Problemes (06 – Problemes nacionals o polítics)

 1. Retroenllaç: Psicologia (Recopilatori) | Braços Oberts

 2. Retroenllaç: Estratègia i tàctica (Recopilatori) | Braços Oberts

 3. Retroenllaç: Problemes i solucions Part 1 (01 – Problemes i proves) | Braços Oberts

 4. Retroenllaç: Problemes i solucions Part 1 (02 – Què és i utilitat dels problemes) | Braços Oberts

 5. Retroenllaç: Problemes i solucions Part 1 (03 – Ajuts als problemes) | Braços Oberts

 6. Retroenllaç: Problemes i solucions Part 1 Problemes (04 – Psicològicament) | Braços Oberts

 7. Retroenllaç: Problemes i solucions Part 1 Problemes (05 – Problemes i proves des d’una perspectiva espiritual) | Braços Oberts

 8. Retroenllaç: Problemes i solucions Part 1 Problemes (07 – Problemes familiars i d’amistats) | Braços Oberts

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.