Citacions i Frases Cèlebres (Recopilatori – Bon Lideratge)

  BON LIDERATGE

 • Frase del Dia (Bon Lideratge – 01) – “Un home d’èxit és un qui pot aixecar una base ferma amb les rajoles que uns altres li llancen” (Sidney Greenberg, *1938, atleta juevoquebequès)
 • Frase del Dia (Bon Lideratge – 02) – “Si trobeu un home constant, despert a la llum de dins, erudit, que ha sofert molt de temps, devot, noble, seguiu aquest home gran i just així com la lluna ressegueix el camí dels estels” (Dhammapada, “L’alegria” 15/207-208)
 • Frase del Dia (Bon Lideratge – 03) – “Hi havia una ciutat petita, amb pocs habitants. Un rei poderós anà a atacar-la: hi va posar setge i va construir contra ella grans torres d’assalt. En aquella ciutat hi havia un home pobre però savi que, gràcies a la seva saviesa, hauria pogut salvar-la; però a ningú no se li va acudir de recórrer a un home pobre com ell. Doncs bé, jo afirm que val més la saviesa que la força. Tanmateix, quan un home savi és pobre, la gent el menysprea i no escolta els seus consells. Val més escoltar les paraules d’un savi dites amb calma que els crits d’un capitost de necis. Val més la saviesa que les màquines d’atac. Però un sol error malmet molta cosa bona” (Qohèlet -o Eclesiàstès- 9: 14-18, ca. s. V-IV a. C., però atribuït al rei Salomó).
 • Frase del Dia (Bon Lideratge – 04) – “La força naix dins el silenci pregon de cors magnànims; no pas enmig l’alegria” (Felicia Dorothea Browne Hemans, 1793–1835, poetessa anglesa).
 • Frase del Dia (Bon Lideratge – 05) – “No és savi el qui sap moltes coses, sinó el qui sap coses útils”(Esquil, ca. 525-456 a. de C., dramaturg grec)
 • Frase del Dia (Bon Lideratge – 06) – “Són tres les coses que deriven de la saviesa: calcular bé, parlar bé i actuar com és menester” (Demòcrit d’Abdera, 460-370 a. de C., filòsof sensualista grec)
 • Frase del Dia (Bon Lideratge – 07) – “Poques voltes l’errarà qui es posa com a deure primer de treure un patiment al més dèbil per a carregar-lo damunt de si mateix” (Maurice Polydore-Marie-Bemard Maeterlinck, 1862-1949, escriptor belga-flamenc, Premi Nobel de Literatura 1911)
 • Frase del Dia (Bon Lideratge – 08) – «Les nacions ignorants -contestà Khalil- castiguen els seus millors membres i els lliuren als propis dèspotes, i en la nació on governa un tirà els qui intenten alliberar llur poble de les urpes de l’esclavatge són perseguits» (Khalil l’heretge, de Jubran Khalil Jubran, 1883-1931, escriptor i artista libanès)
 • Frase del Dia (Bon Lideratge – 09) – “És gràcies als que han patit que el món ha avançat” (Lev Nikolàievitx Tolstoi, 1828-1910, novel·lista i pensador noviolent rus)
 • Frase del Dia (Bon Lideratge – 10) – “El món es troba ple d’ànimes belles que, no sabent què fer, cerquen la manera de sacrificar-se; i açò és considerat com a gran virtut. No pas; la major virtut rau a saber què és el que cal fer, i escollir bé la raó del sacrifici” (Niccoló Tommaseo)
 • Frase del Dia (Bon Lideratge – 11) – “El Progrès, lluny de consistir en el canvi, depèn de la capacitat de retenir quan l’experiència no és pas retinguda,com entre salvatges la infantesa és perpètua. Els qui no recorden el passat es troben damnats a repetir-lo…Aquesta éas la condició dels infants i dels bàrbars, en els quals l’instint no ha après res de l’experiència” (George Santayana, 1863-1952, escriptor castellà en anglès)

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.