Citacions i Frases Cèlebres (Recopilatori – La Fe)

    LA FE

  • Frase del Dia (La Fe – 01) – “La fe és l’antisèptic de l’ànima” (Walt Whitman, 1819-1892, poeta estadounidenc, cantor original i molt vital de la llibertat).
  • Frase del Dia (La Fe – 02) – “Totes les èpoques de fe han estat grans; totes les d’incredulitat mesquines” (Ralph Waldo Emerson, 1803-1882, polític, assagista, professor i pensador estadounidenc).
  • Frase del Dia (La Fe – 03) – “La fe comença on acaba l’orgull” (Hughes Felicité Roheil de Lamennais, 1782-1854, escriptor francès).
  • Frase del Dia (La Fe – 04) – “L’ull que tot ho guaita no veu el seu esguard. Ningú no ha vist Déu. Car en tot esguard és Déu qui veu” (Principis del retorn a l’evidència de Lanza del Vasto, 1901-1981, deixeble cristià europeu de Gandhi)
  • Frase del Dia (La Fe – 05) – “Com a metge, he vist homes, després que totes les altres teràpies fracassassin, eixir de la malaltia i de la malenconia per l’esforç serè de l’oració. És l’únic poder del món que pareix vèncer les anomenades “lleis de la natura”; les ocasions en les quals l’oració ha obrat dramàticament són anomenades “miracles”. Però un constant i més callat miracle arriba a tothora als cors dels homes i de les dones que han descobert que la pregària els subministra amb un corrent constant de poder que els sustenta en llurs vides diàries” (Alexis Carrel, 1873-1944, metge, biòleg i escriptor francès, Premi Nobel de Medicina 1912)
  • Frase del Dia (La Fe – 06) – “Els pobles expansius que van a la victòria tenen fe: en la pròpia sobirania -defensada amb coratge- com en Déu, la raó els ve contrapesada i refrescada per al fe: la fe no desdiu la raó, ans li dóna ales i futur, capacitat d’expressió i d’emoció; igual com la raó és una útil eina per comprendre la realitat. Sense l’energia i el coratge de la fe, la raó sola s’ha demostrat repetidament obtusa, inútil i eixorca” “Sense base religiosa és més que improbable un projecte social d’ample espectre (centrat sociològicament). La nocreença duu sempre a reclamar simple benestar immediat i, per tant, a l’esquerranisme-ecologisme, q és el que sempre tenim i on som encallats. Si no ho volem comprendre és que som a Bàvia encara. Els nocristians prefereixen sovint creure en rondalles “atees” que en realitats socials “cristianes”” (Anònim)
  • Frase del Dia (La Fe – 07) – “Totes les coses del món són moridores i es perden, i solament l’amor de Déu queda. I jo Jaume el rei, coneixent que aquesta és la veritat, i les altres mentida, volguí girar als manaments del Nostre Senyor el meu pensament i obres i deixar les vanes glòries del món per aconseguir el seu Regne” (Jaume I el Conqueridor, 1208-1276, rei i creador dels Països Catalans)
  • Frase del Dia (La Fe – 08) – “Qualsevol nació que vulgui assegurar la seva durada i demostrar el seu dret a l’existència ha de descansar damunt una base religiosa” (Otto von Bismarck, arquitecte de la unificació i independència alemanya)

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.