Crisi Econòmica, Social, Política 2a Part (01 – Crisi, polítics i dirigents)

(Pot ser lliurement reproduït, si és en llengua GSGFGFSDG0002 catalana i sens afany de lucre).

CRISI, POLÍTICS I DIRIGENTS

 • “Vaig pensar que el nostre propi públic hauria de tenir això en compte, fins i tot en aquesta greu crisi, i es mantendria ferm sols si els dirigents es mantinguessin molt ferms” (Paul Ludwig Hans Anton von Beneckendorff und von Hindenburg [Paul von Hindenburg], 1847-1934, mariscal i estadista alemany).
 • “El president Ford va ser un devot i un home decent d’integritat impecable que va posar el servei del seu país abans del seu propi interès. Va ajudar a guarir la nostra nació en un moment de crisi, va proveir un lideratge estable i va restaurar la fe del poble en la presidència i en el govern” (Mark Emery Udall, *1950, Senador demòcrata per Colorado).
 • “Tota crisi ofereix un extra del desitjat poder” (Dr. William Moulton Marston, 1893–1947, [Charles Moulton], psicòleg nordamericà, teòric feminista, inventor i autor de còmics).
 • “Amb una política exterior adequada arrelada en un cert sentit de la decència humanitària, la crisi de l’Àfrica Central no seria fàcilment ignorada pels polítics nordamericans. És un crit per a posar-hi remei” (Michael Johns, *1964, executiu de la Sanitat dels EUA, analista i escriptor).
 • “Bé, també he cregut en la potenciació de la persona i crec que hi ha un cert grau d’inèrcia en els alts càrrecs governamentals que obstaculitza la capacitat de respondre a una crisi de ràpida evolució” (Michael Clifton Burgess, *1950, metge i polític texà republicà).
 • “Aquesta Espanya és la que es trencarà a finals de segle. Fallida ideològica, que no social ni política. L’oligarquia pateix un rude cop, però les forces socials que li són hostils actuen en ordre dispers i no tenen maduresa. La vella estructura social entrarà en crisi a partir de 1917, les institucions polítiques també, però l’apedaçament de la Dictadura demorarà fins 1931 el canvi polític. Per contra, l’hegemonia ideològica del vell règim s’haurà enfonsat per sempre, al mateix temps que els vaixells de Montojo i de Cervera en aigües de Cavite i Santiago” (“España: la quiebra de 1898”, 1986, de Manuel Tuñón de Lara, 1915-1997, historiador castellà).
 • “Supòs que aquesta és la setmana en què em guany el sou” (John Fitzgerald Kennedy, 1917-1963, estadista i president demòcrata nordamericà d’origen catòlicoirlandès, durant la crisi dels míssils a Cuba).
 • “Davant de cada crisi el Kaiser s’ha arrugat. Davant la derrota, va fugir; davant la revolució, va abdicar; a l’exili, es va tornar a casar” (Winston Churchill, 1874-1965, autor i primer ministre durant la 2ª Guerra Mundial).

SENEFA 005

           WINSTON CHURCHILL                                             JAVAHARLAL NEHRU

Lideratge - Què i Com és un Líder Real? (03- Decidit, Valent, Tenaç, Victoriós, Actiu)Jnehru
SENEFA 005

 • “Un líder o un home d’acció en una crisi gairebé sempre actua inconscientment i després pensa en les raons de la seva acció” (Jawaharlal Nehru, 1889-1964, estadista de l’Índia).
 • “Jo no vaig ingressar en el Poder, però per aconseguir el poder em van cedir una mica de poder del president i li vaig fer signar una sèrie de decrets que em donaven el poder suficient per crear un sistema capaç de manejar situacions de crisi” (Aleksandr Ivanovitx Lebed Алекса́ндр Ива́нович Ле́бедь , 1950-2002, polític rus nat a Sibèria, potser assassinat).
 • “David Brinkley va ser una icona del periodisme modern, un brillant escriptor que podia dir en poques paraules el que el país necessitava escoltar en moments de crisi, tragèdia i triomf” (Thomas John “Tom” Brokaw, *1940, periodista televisiu i autor nordamericà).
 • “No pot haver-hi una crisi per a la pròxima setmana. La meva agenta ja en ve plena” (Henry Kissinger [Heinz Alfred Kissinger] *1923, geoestrateg juevoalemany i intrigant polític nordamericà de l’Administració Nixon, responsable del colp d’Estat de Pinochet).
 • “El nostre país no pateix cap crisi, no hi ha tancs als carrers. Tant se val quin sia el resultat de la situació del president, la vida als Estats Units continuarà. Les nostres vides seguiran plenes de qüestions pràctiques, no de normes constitucionals” (Jennifer Blackburn Dunn, 1941-2007, política republicana estatunidenca).
 • “Quan dediques la meitat de ta vida política negociant en qüestions ensopides com el medi ambient…és apassionant de tenir una crisi real en les teves mans” (Margaret Hilda Thatcher, de fadrina Roberts, “la dama de ferro”, *1925, baronessa i primera ministra britànica ultraconservadora durant la guerra de les Falklands / Malvines contra la Dictadura argentina el 1982).
 • “Ninguna institución es más difícil de hacer funcionar, ni más frágil en momentos de crisis, que las de carácter representativo. No es difícil, con una campaña bien lanzada, movilizar a las masas en una u otra dirección, que luego han de lamentar” (Manuel Fraga Iribarne, *1922, ministre de propaganda de Franco, en 1969).
 • “La crisi dels míssils cubans arribà a esglaiar les cúpules dirigents fins a fer-les entrar temporalment en raó” (Historia del siglo XX. 4–. Crítica, Grijalbo Mondadori: Barcelona, de Eric John Ernest Hobsbawm, *1917, historiador britànic marxista).
 • “Vull assegurar a Vostra Excel·lència que em vaig ocupar de manera permanent i conjuntament amb el meu equip per aconseguir una solució el més aviat possible a aquesta crisi, l’objectiu principal és la protecció de la salut i la vida dels qui són adins” (Alberto Fujimori Fujimori [Fujimori Ken’ya?, ], *1938, enginyer agrònom de família japonesa i dictador peruà 1990-2000).
 • “La retòrica progressista té l’efecte d’amagar la crisi social i la crisi moral, i de presentar-les com a dolors de part d’un nou ordre” (Christopher Lasch, 1932-1994, historiador i sociòleg nordamericà, crític social d’esquerra).

— ENLLAÇOS RELACIONATS —

5 pensaments sobre “Crisi Econòmica, Social, Política 2a Part (01 – Crisi, polítics i dirigents)

 1. Retroenllaç: Crisi (Recopilatori) | Braços Oberts

 2. Retroenllaç: Crisi Econòmica, Social, Política 2a Part (02 – Crisis Inter-nacionals) | Braços Oberts

 3. Retroenllaç: Crisi Econòmica, Social, Política 2a Part (03 – La Crisi Ambiental, El Canvi Climàtic) | Braços Oberts

 4. Retroenllaç: Crisi Econòmica, Social, Política 2a Part (05 – Crisi i Catalunya / Espanya) | Braços Oberts

 5. Retroenllaç: Crisi Econòmica, Social, Política 2a Part (04 – Crisi i Revolució) | Braços Oberts

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.