Treballar per Catalunya

TREBALLAR  PER  CATALUNYA

Històricament hi ha,segons Toynbee, un parell de prototipus per a dur endavant una nació, cap a la seva grandesa:

  1. La via dels romans: Consistí a atorgar la ciutadania romana a gent destacada, dinàmica, influent i meritòria d’altres reialmes,particularment grans comerciants (l’Opus Dei té també un sistema semblant: capta preferentment  gent rica i / o molt preparada intel.lectualment). Ço creava un “partit pro-romà” dins aquests regnes,el qual partit es coordinava amb Roma i anava fent passes vers llur integració dins l’Imperi Romà.
    La pedra angular romana era el Dret, més perfeccionat i menys arbitrari, relativament més “just” durant l’època republicana i part de la imperial que no pas els reialmes despòtics orientals o les tribus bàrbares de l’època.
  2. La via dels turcs otomans: Consistí a arreplegar tota mens d’infants pobres, abandonats i marginals (sovint d’altres ètnies conquerides) i educar-los per al servei del soldà turc (jenízars, tècnics, etc. fins a grans visirs). Així mataven 2 ocells d’un tret:eliminaven delinqüència i inestabilitat social,creaven adhesió social a través d’un sistema d’integració interessant i aprofitaven un gran cabdal humà -usualment desprofitat a tot arreu- per al progrès de l’Imperi Otonomà.
    Tal com Jesús diu a la paràbola de les mines, cal fer produir els talents que Déu ens ha dat i no restar pas inactius per deixadesa i peresa. Els catalans som massa hedonistes a causa de la nostra ultrasecularització i l’excessiu pes del racionalisme mecanicista a ca nostra. I som massa individualistes, per ço i per les derrotes sofertes.

Treballar per Catalunya 01

Cal, tanmateix, que treballem a fons tot seguint aquest parell de línees mestres que proposa el savi Toynbee:

  • 1a) Connectar amb gent dinàmica, autocritica, realista i renovadora per poder redreçar el colonialisme. Cercar la gent competent i preparada (com fan tants lobbies de pressió exitosos) i els comerciants. Bandejar buròcrates criptostalinistes i doctrinaris.
  • 2a) Cercar capital humà. Cal anar a sectors més pobres i amb més temps disponible, en general menys decadents que no pas nosaltres mateixos. Tal com fan les religions, amb gran èxit des de fa mil.lennis. Aquest capital humà, a ca nostra, rau a la immigració, creixent i amb futur, del Tercer Món. Les esglésies i els sindicats ho estan fent.

Treballar per Catalunya 02

2 pensaments sobre “Treballar per Catalunya

  1. Retroenllaç: Estratègia i tàctica (Recopilatori) | Braços Oberts

  2. Retroenllaç: Per un futur millor (Recopilatori) | Braços Oberts

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.