Llengua i Fe (02 – La Paraula de Déu a Favor de les Llengües Autòctones)

Llengua i Fe (01 - A Favor de la Llengua Indígena i de l'Arenentatge de Llengües)Llengua i Fe (01 - A Favor de la Llengua Indígena i de l'Arenentatge de Llengües)

LA PARAULA DE DÉU A FAVOR DE LES LLENGÜES AUTÒCTONES

Llengua i Fe (02 - La Paraula de Déu a Favor de les Llengües Autòctones)

 • “Quan se sentí aquella remor, la gent s’aplegà i van quedar desconcertats, perquè cadascú els sentia parlar en la seva pròpia llengua. Sorpresos i meravellats, deien: -¿No són galileus, tots aquests que parlen? Doncs com és que cada un de nosaltres els sentim en la nostra llengua materna? (Fets 2-6-8). Pentecosta és el camí de tornada que Déu dóna en el Nou Pacte a la confusió de llengües de Babel de l’Antic: D’Ell va ser la decisió de la varietat de llengües en Babel i d’Ell igualment la d’utilitzar la varietat lingüística per a la predicació del seu Evangeli. És a dir, Déu vol la diversitat lingüística doblement: per a evitar l’orgull (imperial) humà (Babel), alhora que vol ser donat a conèixer en totes les llengües (Pentecosta)” .
 • “…de totes nacions i tribus i pobles i llengües” (Apocalipsi o Revelació, 7:9, darrer llibre de la Bíblia cristiana, escrit per Joan “el profeta”, ca. 95).
 • “Sabeu que els governants de les nacions les dominen com senyors…Però entre vosaltres no sia així” (Jesucrist a l’Evangeli segons Mateu 20:25-26; escrit per als jueus a les darreries s. I).
 • “Però al foraster no seguiran, sinó fugiran d’ell, perquè no coneixen la veu dels forasters” (Evangeli de Joan, 10:5-6, ca. 69-90 d. C.).
 • “En aquells dies….va haver-hi murmuració dels grecs contra els hebreus, que les vídues d’aquells eren desateses …” (Fets dels Apòstols 6:1, atribuït a l’apòstol Lluc, datat cap al 60 d. C.).
 • “No sabeu que els injusts no heretaran el regne de Déu?” (1ª Lletra als Corintis, 6:9, de l’apòstol Pau, ca. 55-57). “Mir d’adaptar-me en tot a tots, i no cerc el que a mi em convé, sinó allò que convé als altres perquè se salvin” (1ª Lletra als Corintis 10:33, de l’apòstol Pau, ca. 55-57).
 • “Els purifiquí, doncs, de tot el que era foraster i vaig restablir-hi els ministeris dels sacerdots i dels levites, cadascun segons el seu ofici…Déu meu, tingueu-m’ho en compte, per al meu bé” (Llibre de Nehemies 13:30-31, escrit ca. 431-430 a. C., profeta i polític jueu del retorn de l’exili).

— ENLLAÇOS RELACIONATS —

6 pensaments sobre “Llengua i Fe (02 – La Paraula de Déu a Favor de les Llengües Autòctones)

 1. Retroenllaç: Llengua (Recopilatori) | Braços Oberts

 2. Retroenllaç: Cristianisme (Recopilatori) | Braços Oberts

 3. Retroenllaç: Llengua i Fe (01 – A Favor de la Llengua Indígena i de l’Aprenentatge de Llengües) | Braços Oberts

 4. Retroenllaç: Llengua i Fe (03 – Déu Parla Totes les Llengües) | Braços Oberts

 5. Retroenllaç: Llengua i Fe (04 – Hostilitat i Prejudicis Lingüístics) | Braços Oberts

 6. Retroenllaç: Llengua i Fe (05 – Llengua i Esperit) | Braços Oberts

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.