Problemes i solucions Part 2.0 (05 – Perspectives en el Temps)

(Pot ser lliurement reproduït, si és en llengua GSGFGFSDG0002 catalana i sens afany de lucre).

IMPLICACIONS, INTERRELACIONS, SOLUCIONS COL·LATERALS

“L’adolescència i part de la joventut és època d’enfits ideològics (i ara també de musicals i de moda). No cal fer-ne cabal, d’aquests enfits mentals. Amb els primers problemes i experiències seriosos els ideals se’n van del cap. Dissortadament, perquè el que caldria no és oblidar els ideals, sinó repensar-los amb més coneixement. Però el món rara vegada coneix la saviesa de la síntesi de les experiències: per pura mandra” “La manera més real, pràctica i bella de solucionar opressions és a través del canvi espiritual, de l’amor. El camí cal cercar-lo i anar provant-lo”.

 • “El millor camí per a eixir-se’n és sempre de gaidó” (Robert Frost, 1874-1963, poeta líric californià).
 • “L’important d’un problema no és la solució, sinó la força que guanyem en la recerca de la solució” (Autor desconegut).
 • “Si hi ha un problema i la distància entre la situació actual i la solució és molt gran, això vol dir que l’eina per a solucionar-lo som nosaltres: hem de fer les accions que lliguin el problema actual amb la solució que necessitem” (Raonament d’un alliberat polític clandestí de la resistència antifranquista).
 • “Si cadascú escombra el seu pany, el carrer quedarà net” (Johan Wolfgang von Goethe, 1749-1832, científic, novel·lista, dramaturg i poeta, cim de les lletres alemanyes).
 • “Respondre a les exigències de la vida quotidiana seria pretendre massa si poguéssim arribar a solucions dels problemes només mitjançant la realització de les actuals possibles opcions i patir-ne les conseqüències” (Albert Bandura, *1925, psicòleg canadenc d’origen ucraïnès, professor de la Universita de Stanford).
 • “El treball ens deslliura de tres grans mals: l’ensopiment, el vici i la penúria” (François Marie Arouet Voltaire, 1694-1778, filòsof racionalista i escriptor il·lustrat francès).
 • “En l’acció no cerquem pas la veritat absoluta, cerquem allò que cal fer en un temps donat. Una solució mediocre però immediata val molt més que no pas una de perfecta al cap de vuit dies” (André Maurois, pseudònim d’Emile Herzog, 1885-1967, escriptor francés).
 • “Potser hàgim de resoldre els problemes no pas per l’eliminació de la causa, sinó pel disseny del camí a seguir, encara que la causa continuï al mateix lloc” (Edward de Bono, *1933, pensador maltès multidisciplinar sobre la creativitat i inventor del pensament lateral, gurú del management).
 • “… se’ns manifesta amb tota claredat que no serà un acte d’adoctrinament, sinó únicament un acte d’alliberament el que podrà superar la niciesa. En aquest aspecte haurem de resignar-nos a acceptar que en la majoria dels casos un autèntic alliberament intern només és possible quan l’hagi precedit l’alliberament extern” (1943, “Notes des de la presó” nazi de Tegel, Dietrich Bonhöffer, 1906-1945, pastor i màrtir evangèlic de l’Església clandestina antihitleriana).

2 pensaments sobre “Problemes i solucions Part 2.0 (05 – Perspectives en el Temps)

 1. Retroenllaç: Estratègia i tàctica (Recopilatori) | Braços Oberts

 2. Retroenllaç: Psicologia (Recopilatori) | Braços Oberts

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.