Crisi Econòmica, Social, Política 2a Part (04 – Crisi i Revolució)

(Pot ser lliurement reproduït, si és en llengua GSGFGFSDG0002 catalana i sens afany de lucre).

Crisi Econòmica, Social, Política 2a Part (04 - Crisi i Revolució)

CRISI I REVOLUCIÓ

 • “El President dels Estats Units hauria de ser acusat, jutjat i, si es demostràs traïció, suborn o altres delictes i faltes greus, destituït del seu càrrec, i després seria susceptible de ser jutjat i castigat pel curs ordinari de la justícia. La persona del Rei de la Gran Bretanya és sagrada i inviolable: No hi ha cap tribunal constitucional al qual reclamar, no hi ha càstig a què pugui ser sotmès -sense implicar prèviament una revolució nacional” (Alexander Hamilton, 1755 o 1757-1804, un dels Pares fundadors dels EUA, primer Secretari del Tresor).
 • “Tanmateix, la combinació de la resistència civil, de grans mobilitzacions de masses i de les vagues, amb un cert grau de violència revolucionària, podria provocar una crisi en el camp enemic que en última instància conduiria a canvis essencials” “El socialisme és, sens dubte, enmig d’una crisi més gran que en qualsevol moment des de 1917. La segona meitat de 1989 es va produir el dramàtic col·lapse de la majoria dels governs del partit comunista d’Europa de l’Est” (Joe Slovo, lituà de família jueva, 1926-1995, polític sudafricà, cap del PC sudafricà).
  “Ningú a part dels radicals mai no han aconseguit res en una gran crisi” (James Abram Garfield, 1831–1881, 20è President dels EUA).
 • “La tradició de totes les generacions mortes oprimeix com un malson el cervell dels vius. I quan aquests es disposen precisament a revolucionar-se i a revolucionar les coses, a crear alguna cosa mai no vista, en aquestes èpoques de crisi revolucionària és quan conjuren temorosament en llur auxili els esperits del passat, quan prenen manllevats els noms d’aquells, llurs consignes de guerra, llur vestimenta, per a representar així, amb aquesta disfressa de vellesa venerable i aquest llenguatge prestat, la nova escena de la història universal” (“El 18 Brumari de Lluís Bonaparte”, de Karl H. Marx, o també Moses Levy Mordecai o Mordechai, 1818-1883, economista i pensador socialista juevoalemany).
 • “Però és menester una desastrosa guerra intestina per a plantejar aquesta qüestió de la llibertat humana en una crisi, mentre que el procés de desarmar els grillons de l’esclavitud es va aconseguir en una sola hora” (Wendell Lewis Willkie, 1892-1944, advocat estatunidenc i candidat presidencial republicà el 1940).
 • “En un sentit irònic, Karl Marx tenia raó. Presenciem avui una gran crisi revolucionària: una crisi on les demandes d’ordre econòmic xoquen directament amb les d’ordre polític. Però la crisi s’esdevé no pas a l’Occident lliure, no-marxista, sinó en la llar del marxisme-leninisme, la Unió Soviètica. … [el comunisme serà] abandonat en les restes de cendra de la història” “És la Unió Soviètica la que corre contra la marea de la història. …[és] la marxa de la llibertat i la democràcia que deixaran el marxisme-leninisme en les deixalles de cendres de la història com ha deixat unes altres tiranies que suprimeixen la llibertat i posen boçals a l’expressió personal del poble” “Els anys que tenim per davant seran grans per al nostre país, per a la causa de la llibertat i l’extensió de la civilització. Occident no contindrà el Comunisme, ans el sobrepassarà. No farem nosa per denunciar-lo, ans l’acomiadarem com a un capítol trist i estrany de la història humana les darreres pàgines del qual estan essent escrites just ara” (Ronald Reagan, 1911-2004, actor esdevingut 40è President nordamericà, 1981-1989, ultraconservador, artífex de la victòria sobre la URSS).

— ENLLAÇOS RELACIONATS —

5 pensaments sobre “Crisi Econòmica, Social, Política 2a Part (04 – Crisi i Revolució)

 1. Retroenllaç: Crisi (Recopilatori) | Braços Oberts

 2. Retroenllaç: Crisi Econòmica, Social, Política 2a Part (01 – Crisi, polítics i dirigents) | Braços Oberts

 3. Retroenllaç: Crisi Econòmica, Social, Política 2a Part (02 – Crisis Inter-nacionals) | Braços Oberts

 4. Retroenllaç: Crisi Econòmica, Social, Política 2a Part (03 – La Crisi Ambiental, El Canvi Climàtic) | Braços Oberts

 5. Retroenllaç: Crisi Econòmica, Social, Política 2a Part (05 – Crisi i Catalunya / Espanya) | Braços Oberts

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.