Problemes i solucions Part 2.0 (10 – Solucions en fals)

(Pot ser lliurement reproduït, si és en llengua GSGFGFSDG0002 catalana i sens afany de lucre).

SOLUCIONS EN FALS

“Sense realisme cru no es poden trobar vies de solució reals, sols lírica de desigs i somnis. No és fàcil ésser realista i dir les veritats, no sol ser precisament popular” “Si hom s’esforça i les coses no acaben d’eixir, és que s’han d’intentar des de més angles distints o des d’una perspectiva més alta”

  • “Un bon cap de turc és gairebé tan benvingut com una solució al problema” (No en consta l’autor).
  • “No pretenguis apagar amb foc un incendi, ni remeiar amb aigua una inundació” (Confuci, [Kung-Fu-Tsé, Kung Fu Zi o K’ung Fu Tzu], 552 ó 551-479 a. de C., filòsof, legislador i estadista xinès).
  • “El problema és que si no arrisques gens, arrisques encara més” (Erica M. Jong *1942, polifacètica escriptora i professora novaiorquesa).

Erica JongHENRY-LOUIS MENCKEN

                             ERICA JONG                                                        HENRY-LOUIS MENCKEN

  • “Per a tot problema humà hi ha sempre una solució fàcil, clara, plausible i equivocada” (Henry-Louis Mencken, 1880-1956, escriptor i editor nordamericà).
  • “Vivim en un món de cafè instantani. De vegades, les solucions del món real trigaran una mica més” (Kenneth Michael “Mike” Conaway, *1948, congressista republicà per Texas).
  • “No hi ha problema jueu, sinó de la natura humana. Un govern ha d’unir les passions dels governats i, com que les passions humanes més fortes són més d’ois que no pas d’amor, el Govern ha de seguir la malícia dels governats i donar-los la raó. Val més que odiïn i matin el jueu que no pas que es revoltin contra l’autoritat” (D’una pel·lícula sobre els pogroms jueus a Rússia).
  • “Experimentem la resolució de problemes com sojornar en zones de guerra, veiem les idees en competència com a enemics, i usem els problemes com a armes per a blasmar i derrotar les forces opositores. No és d’estranyar que no puguem arribar a solucions duradores reals!” (Margaret “Meg” J. Wheatley, autora nordamericana sobre conducta organitzacional, lideratge, canvis…).
  • “…en les coses humanes tot és dubtós, incert i indecís i que tot és més aviat versemblant que vertader; i això fa que alguns, per l’enuig d’investigar a fons la veritat, sucumbeixen temeràriament a qualsevol opinió, cosa que meravella més que no pas si perseveren indagant amb president diligència. I d’aquesta manera tots acaben indignant-se, que alguns, els desconeixedors dels estudis, estranys a les lletres, no entesos en les arts, ni en les més grosseres, pretenguin tenir la solució sobre el conjunt i majestat de les coses,..” (“Octavi”, V:2-4, obra de Minuci Fèlix, apologeta cristià del s. II ó III).

2 pensaments sobre “Problemes i solucions Part 2.0 (10 – Solucions en fals)

  1. Retroenllaç: Estratègia i tàctica (Recopilatori) | Braços Oberts

  2. Retroenllaç: Psicologia (Recopilatori) | Braços Oberts

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.