Crisi Nacional, de Civilització (01 – L’Origen)

(Pot ser lliurement reproduït, si és en llengua GSGFGFSDG0002 catalana i sens afany de lucre).

Crisi Nacional, de Civilització (01 – L’Origen)

Crisi Nacional, de Civilització (01 - L'Origen)

“El model de matrimoni tradicional es basava en el patriarcat; l’actual es basa en una rutinària hiperprotecció en tots els sentits envers la dona (sexisme) fins al punt d’afeblir-lo totalment, desatendre els interessos dels fills, marginar profundament els marits i acabar destruint la vida familiar i, de retruc, l’equilibri psicològic i econòmic dels fills i dels marits. Tot plegat ve agreujat en un context on les televisions han fet dels fills uns consumidors voraços, la mare treballa fora i el pare ha perdut autoritat. El resultat és que els fills tenen un poder de consum desordenat i capriciós, l’estructura familiar és feble i caòtica, la crisi demogràfica profunda, i la societat –inevitablement basada en la família, va –totes dues de la maneta- cap a la decadència i una mena d’extinció. Qui s’organitza malament està condemnat a l’extinció a mitjà o llarg termini, si no es redreça, i això és el que està passant a Occident, on el poble, amb més diners que no criteri, viu en un hedonisme consumista i superficial més aviat típic de la plebs de la Roma imperial”.

 • “Les vostres iniquitats han trastornat aquest ordre i els vostres pecats us han privat del benestar” (Profeta Jeremies יִרְמְיָה , 5:25, el seu període vital relatat a l’Antic Testament va del 627 al 587 a.C.).
 • “La segona onada, com una reacció nuclear en cadena, separà violentament dos aspectes de nostres vides que sempre, fins aleshores, n’havien estat un de sol. En fer-ho, introduí una gegantina i invisible falta en la nostra economia, les nostres ments i fins i tot en la nostra personalitat sexual. En un nivell, la revolució industrial creà un sistema social meravellosament integrat (…) Però en un altre nivell féu malbé la unitat subjacent de la societat, creà una forma de vida plena de tensió econòmica, conflicte social i malestar psicològic. Només si comprenem com ha emmotllat nostres vides aquesta invisible falca la llarg de l’Era de la 2ª Ondada, podrem preuar tot l’impacte de la tercera, que just ara comença a tornar a afaiçonar-nos” (“La Tercera Onada”, 1980, per Alvin Toffler, *1928, assagista científic nordamericà de Prospectiva).
 • “Veig en un futur pròxim una crisi atansant-se que em neguiteja i em fa tremolar per la seguretat del meu país…Les empreses s’han entronitzat, una era de corrupció en les altes esferes hi seguirà, i els diners, el poder del país s’esforçarà per prolongar el seu regnat treballant sobre els prejudicis de la gent fins que la riquesa es concentri en unes poques mans i la República quedi destruïda” (Abraham Lincoln, 1809-1865, 16è president EUA, republicà i antiesclavista, citat a The Iron Heel / El taló de ferro, de Jack London).
 • “Malhaurada aquesta “anticivilització” que obliga l’home a engreixar, a amuntegar, a renunciar!” (1964, Raoul Follereau, 1903-1977, periodista, filàntrop i escriptor francès cristià).
 • “La crisi d’energia ens adverteix d’un futur fins ara inimaginable, un sostre a la producció industrial. Aquesta possibilitat comporta la torbadora reflexió de com podríem dirigir el decurs dels esdeveniments si l’expansió econòmica -el pilar central que dóna suport a les confiades perspectives dels victorians, dels marxistes tradicionals i dels “manageristes” alhora-hagués d’acabar” (Robert L. Heilbroner, 1919–2005, economista i historiador del pensament econòmic d’USA).
 • “La crisi ambiental és un problema mundial, i només una acció global pot resoldre-la” (Barry Commoner, *1917, professor i biòleg nordamericà ecosocialista).

—— ENLLAÇOS RELACIONATS ——

8 pensaments sobre “Crisi Nacional, de Civilització (01 – L’Origen)

 1. Retroenllaç: Crisi (Recopilatori) | Braços Oberts

 2. Retroenllaç: Crisi Nacional, de Civilització (02 – El Desplegament de la Crisi) | Braços Oberts

 3. Retroenllaç: Crisi Nacional, de Civilització (05 – La Reacció Heroica) | Braços Oberts

 4. Retroenllaç: Crisi Nacional, de Civilització (08 – Resultats de la Crisi, Post-Crisi) | Braços Oberts

 5. Retroenllaç: Crisi Nacional, de Civilització (03 – Les Actituds) | Braços Oberts

 6. Retroenllaç: Crisi Nacional, de Civilització (04 – La Confusió i la Radicalització) | Braços Oberts

 7. Retroenllaç: Crisi Nacional, de Civilització (06 – Les Tàctiques) | Braços Oberts

 8. Retroenllaç: Crisi Nacional, de Civilització (07 – El Lideratge) | Braços Oberts

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.