Problemes i solucions Part 2.1 (02 – Psicologia – Entrebancs)

(Pot ser lliurement reproduït, si és en llengua GSGFGFSDG0002 catalana i sens afany de lucre).

ENTREBANCS

“Tot poble oprimit odia més l’opressor que no s’estima la pròpia gent. I es preocupa més de criticar l’opressor –el qual sols ocupa el que la ineptitud, la covardia, l’egoisme i la mandra dels autòctons deixa sense defenses- que no pas d’autocriticar-se per millorar i solucionar-se els propis problemes. Així malviu en un cercle viciós d’odi inútil i encegador i comoditat plena d’excuses barates” “Sense solucionar les arrels del problema, sols amb repressió i solucions policials i jurídiques (que és el fan des de Madrid per a qualsevol problema) ni hi ha justícia ni solucions a la violència, sia terrorista o sia domèstica. Però els governs espanyols sempre han estat així: ignorar les causes (“más vale no meneallo”) perquè “no interessa”. Palo y tente tieso” “La ignorància duu infelicitat perquè duu problemes greus en no tenir clares les solucions per no tenir una perspectiva de conjunt”

“Qui no venç gairebé sempre és per simple malfeineria, per falta de voluntat. Les arrels de les derrotes són informació dolenta o manca d’informació i acció dolenta o inacció. Tan sols canviant a millor la informació i l’acció, guanyarien. Però la gent prefereix queixar-se de tot, seguir la rutina i no canviar ni fer res” “La gent més donada a la xerrameca i a les xafarderies és la que menys s’han solucionat la pròpia vida, per inèrcia i prejudici tenen molt poca imaginació i no troben eixides creatives a res, per tant s’ensopeixen i es deixen dur pels corrents de la moda i el consum al nivell més baix i estúpid. A manca de fer res de bo es dediquen a “solucionar” la vida d’altri”

 • “La majoria de persones despenen més temps i energia donant voltes i a parlar dels problemes que no pas a plantar-hi cara i tractar de resoldre’ls” (Henry Ford, 1863-1947, gran industrial nordamericà, fundador de Motor Ford en 1903).
 • “La lògica és una cosa, l’animal humà n’és una altra. Podeu prou fàcilment proposar una solució lògica a alguna cosa i, ensems tenir l’esperança en el fons del teu cor que això no funcionarà” (Luigi Pirandello, 1867-1936, escriptor i dramaturg italià).
 • “En el progrès de la divisió del treball, la feina de la gran majoria d’aquells que viuen del propi treball, ço és, de l’engròs de la gent, termina per limitar-se a unes poques operacions simples, una o dues. Pero la intel·ligència dels homes és necessàriament formada per les seves ocupacions ordinàries. Un home qui passa sa vida entera realitzant unes poques operacions simples, els resultats de les quals són sempre els mateixos, no té pas l’oportunitat d’exercitar la seva intel·ligència o la seva inventiva, tot cercant solucions per a resoldre dificultats que mai no se li presenten. Perd l’hàbit de tal gimnàstica, i s’esdevé una criatura humana tan estúpida com pot ser-ho. La seva modorra mental el fa no sols incapaç de fruir o de participar d’una conversa nacional, sinó fins i tot de concebre sentiments generosos, nobles o tendres i, per tant, de formar-se judicis precisos envers molts d’aquells, àdhuc en els problemes més corrents de la vida. És del tot incapaç de formar-se un judici dels interessos grans i extensos del país; i a no ser que per fer-lo canviar hom s’hi escarrassi molt a fons, serà igualment incapaç de defendre el seu país en una guerra. La uniformitat de sa vida estantissa corromp naturalment la vàlua de la seva ment i el fa veure amb repugnància una vida irregular, incerta i aventurera com la del soldat” (“La riquesa de les nacions” d’Adam Smith, economista escocès liberal, fundador de l’economia política, Kirkaldy 5·6·1723-Londres 17·7·1790).
 • “L’orgull no és més que falsa valentia, sense solucions a llarg termini” (Shannon L. Alder, autora anglosaxona).

captura2

Malfeineria, ensopiment, rutina

 • “Qui atribueix a la crisi els seus fracassos i penúries violenta el seu propi talent i respecta més els problemes que les solucions. La veritable crisi és la crisi de la incompetència. L’inconvenient de les persones i els països és la mandra per a trobar les sortides i solucions” “Els problemes importants que tenim no podran pas ser resolts en el mateix nivell de pensament en què es trobaven quan els creàrem” (Albert Einstein, 1879-1955, físic i matemàtic juevoalemany, el major científic del s. XX).
 • “Els problemes sorgeixen a causa de la droperia” (Benjamin Franklin, 1706-1790, estadista, científic i filàntrop nordamericà).
 • “Ningú qui no treballa no sap pensar correctament. La droperia deforma la ment” (Henry Ford, 1863-1947, gran industrial estatunidenc).
 • “La ruïna de la majoria dels homes prové d’algun moment de mandra” (George S. Hilliard, pastor pentecostal nordamericà).
 • “La mol·lície és dolça, i allò que ve darrere és cruel” (John Quincy Adams, 1767-1848, 6è president dels EUA, entre 1825-29).
 • “En desigs mandrosos, els ximplets es queden de manera supina. Sies allà on una voluntat i un seny descobreixen una via (de realització)” (The Birth of Flattery / El Naixement de l’Adulació, de George Crabbe, 1754-1832, poeta i cirurgià anglès).
 • “La malfeineria perllongada paralitza la iniciativa” (Autor desconegut).
 • “La superstició que totes les nostres hores de treball resten felicitat a les nostres vides, i totes les hores de droperia ens les fan més felices, és una doctrina del tot ridícula i perniciosa, i sobretot prové de no responsabilitzar-nos prou dels nostres problemes, de no esforçar-nos a fons per treballar de manera tan plaent com podríem treballar” (Arthur James Balfour, 1848-1930, comte i primer ministre britànic).

— ENLLAÇOS RELACIONATS —

6 pensaments sobre “Problemes i solucions Part 2.1 (02 – Psicologia – Entrebancs)

 1. Retroenllaç: Psicologia (Recopilatori) | Braços Oberts

 2. Retroenllaç: Estratègia i tàctica (Recopilatori) | Braços Oberts

 3. Retroenllaç: Problemes i solucions Part 2.1 (05 – Oposicions i Pradoxes) | Braços Oberts

 4. Retroenllaç: Problemes i solucions Part 2.1 (04 – Utilitat dels Problemes) | Braços Oberts

 5. Retroenllaç: Problemes i solucions Part 2.1 (03 – Camí de la Solució) | Braços Oberts

 6. Retroenllaç: Problemes i solucions Part 2.1 (01 – Psicologia – De les Persones) | Braços Oberts

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.