Problemes i solucions Part 2..2.1 l’Espiritualitat (1 – l’Ordre i els Elements 03 – La Bíblia, una guia, però anant amb compte)

(Pot ser lliurement reproduït, si és en llengua GSGFGFSDG0002 catalana i sens afany de lucre).

La Bíblia, una guia, però anant amb compte

“La Bíblia està feta per a les persones –igual que el Sàbbath- i per a exposar-la o predicar-la és menester de tenir en compte els problemes i la perspectiva de les persones, no pas per a tòrcer-la sinó per acomplir-la. No pensar en les persones és simple egoisme i mandra, és a dir, integrisme” “Hem de tenir paciència i humilitat i no voler tenir-ho tot absolutament racionalitzat i transformat en dogma (trob), perquè la Bíblia són històries interactives entre Déu i els homes més que no dogmes (el desplegament de la llei de Déu i de la gràcia per a l’home han estat per fases, normalment podríem dir que a més pecat i problemes, més lleis i finalment més gràcia)”

  • “El Déu de l’Èxode és subversiu en totes les situacions d’injustícia. I la Bíblia és el llibre més revolucionari i radical que existeix. Si els qui governen amb injustícia i tirania haguessin de prohibir un llibre, hauria de ser la Bíblia” “Vosaltres els blancs ens la portàreu i nosaltres ens la prenguèrem seriosament. Ens hem implicat amb Déu per alliberar-nos de tot allò que ens esclavitza i que ens inferioritza per sota del que Ell preveié per a nosaltres” (Desmond Mpilo Tutu, *1931, bisbe negre episcopal o anglicà antiapartheid de Sudàfrica, Premi Nòbel de la Pau 1984).
  • “Vet ací, llavors, el problema real de la nostra negligència. Fallem en la nostra obligació d’estudiar la Paraula de Déu no tant perquè és difícil d’entendre, no tant perquè sia ensopit, sinó perquè és treball. El nostre problema no és la manca d’intel·ligència o la manca de passió. El nostre problema és que som ganduls” (Robert Charles Sproul, *1939, teòleg calvinista nordamericà).
  • “L’única cosa que el Nou Testament ens prohibeix fer és tractar-lo com si fos un document estàtic a ser utilitzat com a joc de textos de prova per a solucions instantànies a problemes contemporanis complexos i controvertits. Aprofitar-se del Nou Testament d’aquesta manera és negar-ne el caràcter dinàmic i fracassar a adonar-se que la Paraula s’ha d’aplicar en un context específic… Una interpretació estàtica del Nou Testament és la conseqüència d’una cristologia glaçada” (Karl Paul Donfried, *1940, professor de teologia novotestamentària americano-alemany).
  • “Hi ha dos llibres posats davant de nosaltres per a estudiar, per evitar que caiguem en l’error: primer, el volum de les Escriptures, que mostren la voluntat de Déu; després el volum de les Criatures, que expressen el Seu poder” (Francis Bacon, Baró de Verulam, 1561-1626, filòsof i polític anglès, precursor de l’empirisme).
  • “Els cristians s’enfronten amb els problemes de significat que vénen a la Bíblia. La Paraula de Déu prové de llocs determinats, aparegué en uns temps específics, a gent concreta. Sols quan ens fiquem al lloc d’aquella gent i entenem què els estava dient Déu és quan les Seves paraules poden tenir un significat ple per a nosaltres. Una part de ficar-nos al lloc d’aquesta gent és entendre la llengua en la qual els venia la revelació. Això s’ha fet possible per molts cristians a través del treball de les traduccions bíbliques” (Ralph Gower, Londres, “The New Manners and Customs of Bible Times”, p. 8, Chicago: Moody Press, 1987).

2 pensaments sobre “Problemes i solucions Part 2..2.1 l’Espiritualitat (1 – l’Ordre i els Elements 03 – La Bíblia, una guia, però anant amb compte)

  1. Retroenllaç: Psicologia (Recopilatori) | Braços Oberts

  2. Retroenllaç: Estratègia i tàctica (Recopilatori) | Braços Oberts

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.