Problemes i solucions Part 2..2.1 l’Espiritualitat (1 – l’Ordre i els Elements 04 – Front a les fantasies fonamentalistes i fanatismes religiosos)

(Pot ser lliurement reproduït, si és en llengua GSGFGFSDG0002 catalana i sens afany de lucre).

Front a les fantasies fonamentalistes i fanatismes religiosos

“Les esglésies són on normalment es practica més un pecat poc reconegut, com és costum dels humans, pels qui el practiquen assíduament: prendre vanament el nom de Déu. La Bíblia diu que aquests no quedaran sense càstig. Potser molt del que la gent religiosa anomena “proves del Senyor” en realitat és el fruit de coses mal fetes i dir-ne proves és una manera de fer-se els innocents i els sants. Com diu Osees 6:6, l’únic text de l’Antic Testament que Crist repeteix dues voltes als Evangelis: hi sobra religiositat formal i ritualisme idolàtric i hi manca misericòrdia i justícia” “Per als fonamentalistes (que ara solen dir-se “cristians conservadors”), les prohibicions i el dogma és el centre de tot, i han fet del cristianisme una religió tradicionalista i de diumenge, on el pecat per antonomàsia és el sisè manament (exceptuant, això sí, la prostitució o la pederastía, temes pels quals passen de puntetes), mentre que el pecat diabòlic contra l’Esperit Sant segons la Bíblia i la Patrística (la supèrbia) ni el toquen, s’ha tornat invisible com el mateix Diable en l’asfalt. Bona prova del peu de què coixegen bona part dels seus ideòlegs i líders”

“El món no entèn les consideracions de la Justícia. Tant pot ser món areligiós com món religiós. Al món tot és pragmàtic i comercial. De vegades el món “religiós” és inclús més pragmàtic i comercial que no el que no és religiós. Per això les formes religioses no tenen més valor que el fem. Fan ois perquè en la pràctica són les més anticristianes. Tot el discurs i la lluita de Crist se centra justament en això: contra el religiosisme encastat, rutinari, meticulós, inquisitorial, ritualista dels malvats religiosos”

  • “Matàrem tots els nostres déus Klingon fa segles. Eren més un problema que no pagava la pena” (Tinent Comandant Worf, en “Star Trek”).
  • “Noè, el just, es prepara pacientment per a la gran catàstrofe que s’aveïna, mentre que els pecadors, segons expressió dels Evangelis “en els dies abans del diluvi anaven menjant i bevent, i prenent muller i marit, fins al dia mateix en què Noè va entrar dins l’arca; no es van adonar de res fins que va venir el diluvi i se’ls endugué tots” (Mt. 24: 38-39; cf. Lc. 17:26). La religiositat de Noè no s’identifica amb un capteniment místic evasiu que espera una solució màgica de darrera hora, sinó, ben al contrari, amb una previsió detallada que faci possible de superar la inevitable tragèdia” (“Pobresa evangèlica i promoció humana”, 1966, de José M. González Ruiz, teòleg andalús).
  • “Abans de poder treballar en els problemes, hem de fixar les nostres ànimes. Les nostres ànimes es divideixen, en aquesta nació” (Michelle LaVaughn Robinson Obama, 1964, muller d’en Barack, 44è President dels EUA).

2 pensaments sobre “Problemes i solucions Part 2..2.1 l’Espiritualitat (1 – l’Ordre i els Elements 04 – Front a les fantasies fonamentalistes i fanatismes religiosos)

  1. Retroenllaç: Psicologia (Recopilatori) | Braços Oberts

  2. Retroenllaç: Estratègia i tàctica (Recopilatori) | Braços Oberts

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.