Problemes i solucions Part 2..2.1 l’Espiritualitat (1 – l’Ordre i els Elements 05 – El dimoni i Antídots al dimoni)

(Pot ser lliurement reproduït, si és en llengua GSGFGFSDG0002 catalana i sens afany de lucre).

El dimoni

 • “Senyor bo, el que és l’home! perquè sembla simple, però mira de desenvolupar els seus llibres i els seus enganys, amb les seves fondàries i frivolitats, la seva bondat i la seva maldat, tot plegat, és un problema que ha de confondre el diable” (Robert Burns, 1759-1796, poeta nacional escocès).
 • “Al diable no se li amaga la degradació humana, sense problemes pot veure la vanitat, l’orgull o l’avarícia que tanta obstinació posem a ocultar als altres, però -com es creu pur- és incapaç de veure la seva pròpia vanitat i orgull. Si l’univers és una llebroseria on tots som mesells a causa del pecat, el diable és un leprós que pot veure la llebrosia d’altri, però no la seva pròpia” “El problema rau en el fet que canviar el banquet de Déu per qualsevol altre plat, és com si, convidats a menjar llagosta en un restaurant de luxe, preferíssim omplir-nos l’estómac amb xiclets de botiga de barri (que això és un humà o un àngel comparat amb Déu). El dimoni és algú que a causa de la supèrbia ha resolt no tornar a tastar menjar de debò mai, i la resta de sa vida pretén calmar el seu estómac amb miserable goma de mastegar. Salta a la vista quant famolenc que deu caminar, quant deu haver aprimat i l’absència de valor nutricional de la seva dieta” (Una Aproximación a la Psicología Satánica, 11·2001, del colombià Ricardo Burgos López, The Screwtape Letters / Cartes del diable al seu nebot, p.11, de Clive Staples Lewis, 1898-1963, novel·lista ex-ateu anglicà nordirlandès).
 • “Pots ser un experiment dels àngels. Potser sies objecte d’una aposta entre Déu i Satanàs, com en Job. Determina agafar-te només de Déu, encara que ell et prengui la vida, encara que mati la teva fe. Si quedes sense fe, seràs llavors infidelmente seu. Si desapareixen tots els fruits de l’esperit i et quedes com un arbre eixorc, recorda que també les fulles tenen propòsit” (“Missatges d’un incomunicat”, d’en Richard Wurmbrand, 1909-2001, pastor protestant de llengua alemanya i origen jueu, màrtir a Romania, on passà 14 anys en presons d’isolament i sota tortures).

Antídots al dimoni

 • “El qui està ocupat és temptat sols per un diable; el qui està desfeinat, per una legió” (Thomas Fuller, 1609-1661, historiador i escriptor anglès).
 • “Treballa en quelcom, a fi que el diable et trobi sempre ocupat” (Sant Jeroni, 340 ó 347– 420, orador cristià, traductor de la Bíblia al llatí, coneguda com a Vulgata).
 • “Allò que Déu guarda, el dimoni no ho toca” “El diable només tempta el qui es vol deixar ternptar” (Refranys catalans).
 • “Si el dimoni no s’atreveix a entrar en cap casa on està l’Evangeli, molt menys s’atrevirà a entrar o introduir el pecat en una ànima que contínuament s’escarrassa en llegir-lo. Santificau, doncs, la vostra ànima i el vostre cos i tingau sempre en el vostre cos i en la vostra ànima el Sant Evangeli” (St. Joan Crisòstom, *ca.345-350- +407, Pare de l’Església grega, Horni. 32, in c. 3, S. Joann., sent. 79, Tric. T. 6, p. 313).
 • “Res no posa una persona tan afora de l’abast de diables com la humilitat” (Jonathan Edwards, 1703-1758, pastor, teòleg i missioner congregacionalista cals indis nordamericans).
 • “Cap poder humà no pot ser comparat amb el del diable i sols el poder diví el pot vèncer i tan sols la llum divina pot desemmascarar els seus ardits. L’ànima que hagués de vèncer la força del dimoni no ho podrà aconseguir sens oració ni podrà entendre els seus enganys sense mortificació i humilitat” (Càntic espiritual, 3, 9, de Juan de Yepes, St. Joan de la Creu, 1542-1591, místic castellà empresonat per la Inquisició).
 • “Ab devoció fuges de temptació i tens pau” (“Llibre dels 1000 Proverbis”, de Ramon Llull, 1235-1315, català de Mallorca, místic).
 • “Ningú no és un creient més ferm en el poder de l’oració que el diable: no la practica, ans la pateix” (Guy H. King, autor bíblic).
 • “Qui prega pels qui li causen mal fa caure per terra els dimonis; però aquell qui s’hi posa a lluitar, acabaran ferint-lo” (“200 Capítols a tomb de la llei espiritual”, de Marc l’Asceta, s. V).
 • “Quan us aplegueu a sovint per a la lloança divina, el poder de Satanàs s’afebleix, i la concòrdia de la vostra fe li impideix de causar-vos cap mal” (St. Ignasi d’Antioquia, ca. 37-117, bisbe i màrtir).

2 pensaments sobre “Problemes i solucions Part 2..2.1 l’Espiritualitat (1 – l’Ordre i els Elements 05 – El dimoni i Antídots al dimoni)

 1. Retroenllaç: Psicologia (Recopilatori) | Braços Oberts

 2. Retroenllaç: Estratègia i tàctica (Recopilatori) | Braços Oberts

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.