Crisi i Oportunitats: Romandre o Superar-la (03)

(Pot ser lliurement reproduït, si és en llengua GSGFGFSDG0002 catalana i sens afany de lucre).

Crisi i Oportunitats: Romandre o Superar-la (03)

LA CRISI EN POSITIU, COM A OPORTUNITAT

 • “Una crisi és una oportunitat duta per un vent perillós” (Proverbi xinès).
 • “Els xinesos uses dos traços de pinzell per escriure la paraula ‘crisi’. Una pinzellada representa perill i l’altre l’oportunitat. En una crisi, hem de ser conscients del perill -, però reconéixer l’oportunitat” (Richard Nixon, 1913-1994, 37è President dels EUA, 1969-74).
 • “El mot crisi escrit en caràcters xinesos es composa de dos: un representa perill i l’altre oportunitat” (1959, John Fitzgerald Kennedy, 1917-1963, estadista i president demòcrata estadounidenc d’origen catòlicoirlandès).
 • “La crisi crea l’oportunitat” (Walter Klores, autor estatunidenc).
 • “Les crisis i els atzucacs quan es produeixen com a mínim tenen l’avantatge d’obligar-nos a pensar” (Jawaharlal Nehru, 1889-1964, estadista de l’Índia).
 • “Sense la força per a suportar la crisi, no es veurà l’oportunitat que conté. És en el procés de resistència que posa de manifest la mateixa oportunitat” (Chin-Ning Chu 朱津寧, *1947, consultor de negocis sino-nordamericà).
 • “Un minuciós examen mostra que la majoria de “les situacions de crisi” són oportunitats per avançar o bé, o quedar-se on és” (Maxwell Maltz, 1899-1975, cirurgià cosmètic nordamericà).
 • “Les crisis perfeccionen la vida. Tu hi descobreixes què ets” (Allan Knight Chalmers, autor anglòfon).
 • “Sweet are the uses of adversity / Dolç és fer ús de l’adversitat” (William Shakespeare, 1564-1616, dramaturg anglès).
 • “Realment trob que qualsevol crisi profunda, d’alguna manera, és una oportunitat per fer la vostra vida extraordinària” (Martha Beck, 1962, sociòloga, terapeuta i escriptora de best-sellers de Utah).
 • “Fes de la crisi de la teva maduresa una palanca per a la renovació del teu cos i ment abans que quedar-te en una mena d’indefensió guaitant com decauen” (Jane Ellen Brody, *1941, autora estadounidenca de temes científics i de nodriment).
 • “Les persones exitoses reconeixen la crisi com un moment per al canvi – de menor a major, de més petit a més gran” (Ed Cole [Edwin Louis Cole], 1922-2002, Fundador texà de “Christian Men’s Network”).
 • “Quan t’enfrontes a una crisi, saps qui són els teus amics veritables” (Earvin “Magic” Johnson, *1959, jugador afroamericà de bàsquet ja retirat).
 • “Un pessimista és algú que fa dificultats de les seves oportunitats i un optimista és aquell que fa les oportunitats de les seves dificultats” (Harry S. Truman, 1884-1972, estadista nordamericà).
 • “Penseu en la gestió del canvi com una aventura. Poseu a prova les vostres habilitats i capacitats. Ix a la llum el talent que va poder haver estat latent. El canvi és també un camp d’entrenament per al lideratge. Quan pensem en els líders, recordem els temps de canvi, la innovació i el conflicte. El lideratge tracta sovint sobre la configuració d’una nova forma de vida. Per això, ha d’avançar en el canvi, prendre riscos i acceptar la responsabilitat de fer realitat el canvi” (Charles E. Rice, conseller delegat del Banc Barnett).

DESBLOCA CAP A LA INNOVACIÓ

 • “Trob que la crisi tendeix de debò a obrir vies al desplegament del caràcter d’una organització” (John Sculley, *1939, home de negocis nordamericà, de la Pepsicola i d’Apple).
 • “Fes de la crisi de la teva maduresa una palanca per a la renovació del teu cos i ment abans que quedar-te en una mena d’indefensió guaitant com decauen” (Jane Ellen Brody, *1941, autora nordamericana de temes científics i de nodriment).
 • “No permeteu mai que una crisi greu us destrossi. I el que vull dir amb això és que és una oportunitat per a fer coses que pensaves que no podies fer” (Rahm Israel Emanuel, *1959, polític estatunidenc del Partit Demòcrata i batle de Chicago).
 • “Mira de relaxar-te i fruir de la crisi” (Ellwood Brilliant, *1933, autor londinenc).
 • “En un moment de crisi que tots tenim el potencial per transformar-se fins a un nou nivell i fer coses que mai no vam creure possibles” (Stuart Wilde, *1946, escriptor anglès).
 • “La crisi va provocar un període fèrtil de l’agitació i la revolució científica dins la teoria econòmica” (James Tobin, 1918–2002, economista estadounidenc contra l’especulació).
 • “Quan una porta es tanca una altra s’obre, però tan a sovint mirem tant de temps i tan planyívolament la porta closa, que no veiem les que se’ns van obrint” (Alexander Graham Bell, 1843-1922, científic, inventor i logopeda escocès-nordamericà).
 • “No pretenguem que les coses canviïn, si sempre fem el mateix. La crisi és la millor benedicció que pot succeir-li a persones i països, perquè la crisi porta progressos. La creativitat neix de l’angoixa com el dia neix de la nit fosca. És en la crisi que neix la inventiva, els descobriments i les grans estratègies. Qui supera la crisi se supera a si mateix sense quedar “superat”. Qui atribueix a la crisi els seus fracassos i penúries violenta el seu propi talent i respecta més als problemes que a les solucions. La veritable crisi és la crisi de la incompetència. L’inconvenient de les persones i els països és la mandra per a trobar les sortides i solucions. Sense crisis no hi ha desafiaments, sense desafiaments la vida és una rutina, una lenta agonia. Sense crisi no hi ha mèrits. És en la crisi on aflora el millor de cadascun, perquè sense crisi tot vent és carícia. Parlar de crisi és promoure-la, i callar en la crisi és exaltar el conformisme. En comptes d’això, treballem dur. Acabem d’una vegada amb l’única crisi amenaçadora, que és la tragèdia de no voler lluitar per superar-la” “En els moments de crisi, sols la imaginació és més important que el coneixement” (Albert Einstein, 1879-1955, físic i matemàtic juevoalemany, el major científic del s. XX).

Un pensament sobre “Crisi i Oportunitats: Romandre o Superar-la (03)

 1. Retroenllaç: Crisi (Recopilatori) | Braços Oberts

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.